Камп Ноћних вукова у Словачкој, суспендован директор

Словачки министар одбране Петер Гајдош наредио је привремену суспензију директора Војно-историјског Института Милослава Чапловича, након сазнања да у тек отвореном кампу Ноћних вукова у шумама око Долне Крупе на тенковима и транспортерима које је та бајкерска група изнајмила, вежбају чланови словачког огранка Ноћних вукова.

У Министарству тврде да је уговор о изнајмљивању опреме потписан без знања Министарства, преноси словачки портал Aktuality.sk.

"Јасно је да Милослав Чаплович није темељно испитао позадину овог грађанског удружења и тиме превазишао своје надлежности", навело је Министарство и додало да је зато и суспендован док се не утврде све околности.

Гајдош је наредио и испитивање уговора и повраћај изнајмљене опреме, иако се ради о, како је наведено, "музејским примерцима, односно неисправном и деградираном технологијом која више не може да се користи".

Словачки огранак Ноћних вукова отворио је камп у напуштеном пољопривредном објекту у Долној Крупи 23. јуна, а отварању је присуствовао представник руске амбасаде у Братислави.

Како се наводи, та група има планове да у кампу направи и мали војни музеј на отвореном због чега су од Министарства одбране добили војну технику коју планирају да користе и у активностима добровољног ватрогасног друштва.

Британски Мирор пренео је да је бајкерска група "Ноћни вукови", блиска руском председнику Владимиру Путину, успоставила европску базу са оклопним возилима и тенковима близу малог села у Словачкој.

Лист наводи и да та група, која воли да се назива "ратници на путу" често истиче да жели да сачува своју домовину од "хомосексуалаца и феминисткиња" и да су спремни да умру за Путина који је њихов почасни члан.

Како преноси британски таблоид, њихов долазак у Словачку подудара се са нападом бајкерских банди на морнарички објекат на Криму 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару