Трамп планира да позове Путина у САД

Амерички председник Доналд Трамп планира да позове руског колегу Владимира Путина у Вашингтон на нови састанак који би требало да се одржи ове јесени, наводе амерички званичници а преноси "Њујорк Тајмс". У међувремену, Трампови саветници су затражили детаље последњег разговора два лидера који је одржан у Хелсинкију.

Трампов директор обавештајне службе Ден Коутс, признао је да је фрустриран што није био укључен у организацију састанка Трампа и Путина.

"Да ме је питао како да се то спроведе, предложио бих потпуно другачији начин", навео је Коутс на конференцији за новинаре.

У међувремену је Бела кућа одбила Путинов предлог да се испитају амерички грађани, укучујући бившег амбасадора у Москви Мајкла Мекфола, у замену да се Сједињеним државама омогући приступ дванаесторици руских обавештајаца како би се они испитали о њиховој улози у америчким изборима 2016. године.

На тај начин је оповргнуто да је Трамп још увек отворен за ту идеју. Неке дипломате су биле забринуте да би Трамп могао да пристане на ту понуду која би укључивала и бизнисмена Вилијама Браудера који је веома критичан према председнику Путину.

"Реч је о предлогу који је Путин искрено изнео, али председник Трамп није сагласан", навела је портпаролка Беле куће Сара Сандерс.

Када је Трамп стигао са састанка у Хелсинкију, Путинов предлог је описао као "невероватну понуду". Два дана касније, Сандерсова је рекла да Трамп то види као "занимљиву идеју" и да је разматра са својим саветницима.

Међутим, други званичници су оштро одбацили предлог да се Американци предају Русима.

Док је у Белој кући бурно, Сара Сандерс је саопштила да је Трамп затражио од саветника за националну безбедност Џона Болтона да позове Путина у посету Вашингтону. Посета би требало да се одигра на јесен.  

"Председник Трамп затражио је од Џона Болтона да позове председника Путина у Вашингтон на јесен и ти разговори су већ у току", навела је Сандерсова на свом налогу на Твитеру. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару