Случај агенције "САБ", од данас предаја захтева за обештећење

Туристи који су овог лета уплатили аранжман у агенцији "САБ" остали су и без пара и без летовања. Све оштећене путнике Јута обавештава да од данас, па у наредних 45 дана, могу да поднесу захтев за обештећење. Директор Јуте Александар Сеничић очекује да ће цео процес, укључујући и исплату обештећења, бити завршен до краја августа.

Директор Јуте Александар Сеничић у разговору за РТС објаснио је каква је процедура и колико ће новца бити враћено оштећеним путницима.

Господине Сеничићу како одштетни захтев треба да изгледа и где да се преда? 

– Одштетни захтев може на два начина да се преда. Први начин је да се са Јутиног сајта скине одштетни захтев, попуни, одштампа и уз још три документа, а то су уговор о путовању, доказ о уплати и гаранција путовања, стави у коверат и пошаље ДДОР-у, на поштански факс који пише на нашем сајту. Други начин је да се у једној од 100 пословница осигурања ДДОР-а колико их је у Србији, попуни захтев и уз она три већ поменута документа преда у пословници.

Колико је оштећених путника и колики је њихов укупан одштетни захтев?

– Има негде око 2.900 уговора о путовању, а то је негде око 6.000 путника. У финансијском смислу одштетни захтев је вредан 589.000 евра.

Будући да агенција САБ има полису осигурања на 300.000 евра, у ком проценту ће путницима бити враћен новац?

– Дали смо искрену процену на самом почетку, а то је негде између 50 и 60 одсто. Ја верујем да сада са неким новим сазнањима које имамо и преговорима које водимо са осигуравајућом кућом, можемо да дођемо до више него задовољавајућег процента, а то је негде између 80 и 85 одсто.

Кад туристи могу очекивати да ће им новац бити враћен?

– Почетком августа ће кренути исплате и до краја августа би требало да буде завршен комплетан процес. Само да напоменем да би у редовној процедури, која би ишла преко осигурања, то трајало неколико пута дуже.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи