Повратак Крупња на туристичку мапу Србије

Крупањ, који је пре поплава 2014. године важио за ваздушну бању и место где су се окупљали спортисти, рекреативци и ђаци, поново жели да привуче туристе. Зато је општина одлучила да гостима који остваре три ноћења поклони ваучер од 2.500 динара.

Да скоро три године након поплава Крупањ изгледа боље него икад пре, најбоље сведоче његови мештани.

"Није било ништа кад је било поплаве, после поплаве, сад је сређеније и боље сто пута", каже мештанка Дунђа Суљић.

Осим комплетно реконструисане инфраструктуре, радило се и на сређивању свега што је некада чинило туристичку понуду овог краја.

Крупањ сада поново располаже са две затворене спортске хале, десет спортских терена, трим стазом, отвореним базеном. У плану је да се ускоро започне и санација некадашњег излетишта Змајевац, који је највише било погођено током поплава.

"Поново ћемо направити фудбалски терен, терен за одбојку, два роштиља, камп кућице, два моста преко реке да људи могу да дођу да одморе своју душу у овој природи", каже в. д. директора Туристичке организције општине Крупањ Александар Петровић.

Да туристе врате у Рађевину, општина Крупањ одлучила је да госте стимилуше поклон ваучером.

"Поделили смо 80 тих ваучера на Сајму туризма и обезбедили више од 500 ноћења за Крупањ и то је заиста велики резултат", каже председник Општине Крупањ Иван Исаиловић.

Осим што је Крупањ потпуно прилагођен потребама спортиста и рекреативаца, у Туристичкој организацији кажу да туристима нуде и друге занимљивости. У плану је, додају, да се током ове године забележи 20.000 ноћења.

"Имамо музеј, цркву, Добри поток, имамо Мачков камен, имамо Белу Цркву,  имамо музејски комплекс Столице, сам центар Крупња је уређен. Крупањ је на рекама", каже в. д. директора Туристичке организције општине Крупањ.

Од 330 лежајева, колико их Крупањ има, чак 200 се налази у хотелу "Гранд" који ће за госте бити отворен од 1. маја. Након реконструкције овај хотел имаће нову конгресну салу, спа центар и затворени базан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару