Кандидати са Српске листе верују у успех на изборима

Свих шест кандидата за посланике са Српске листе из Косовске Митровице гласали су рано јутрос и истакли да верују у успех листе на данашњим ванредним изборима на Косову и Метохији.

Председник Српске листе Славко Симић гласао је на ванредним покрајинским изборима и том приликом поручио да ће ови избори одредити правац и смер у којем ће се кретати будућност српског народа на Косову и Метохији.

Симић је новинарима после гласања изјавио да очекује да српски народ масовно и организовано изађе на биралишта и покаже да жели да подржи јединствено деловање српских политичких представника у наредном периоду.

"Очекујем да се смире тензије, поготово овде у општини Лепосавић, и очекујем да грађани буду изнад ситуације. Разочаран сам због тога што сам данас чуо да поједини чланови бирачких одбора нису дозвољавали нашим грађанима да гласају са српским документима, али надам се да ће у току дана да се та ситуација реши, јер нема смисла да Срби опструишу Србе", рекао је Симић.

Кандидат за посланика са Српске листе Верица Ћеранић рекла је у изјави новинарима да очекује победу те листе.

Српска листа ће, каже Ћеранићева, подржати све српске институције на Косову и Метохији.

"Очекујем бољу будућност за наш народ на овим просторима", рекла је Ћеранић.

Њен колега, кандидат за посланика са Српске листе, Игор Симић изјавио је да очекује велику излазност и да грађани Косовске Митровице и Срби на КиМ искористе прилику и гласају како би изабрали најбоље који ће их представљати у парламенту у Приштини.

Симић очекује да Српска листа освоји свих десет мандата "јер једино то може да гарантује очување институција Републике Србије на КиМ и формирање Заједнице српских општина".

Кандидат Српске листе Јасмина Дедић изјавила је да од парламентарних избора на Косову и Метохији очекује да грађани подрже ту листу и подвукла да је то једина странка коју је подржала Влада Републике Србије и председник Александар Вучић.

И кандидат Српске за посланика Миљана Николић изјавила је да од ових избора очекује бољу будућност.

"Очекујем да ће остати српско здравство и све што је српско, бољи живот за све", рекла је Николићева новинарима.

Спирић и Ракић: Избори на КиМ важни, показати јединство

Представници локалне самоуправе у Косовској Митровици оценили су данас да су ванредни избори на Косову веома важни за Србе и да очекују победу Српске листе.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је новинарима да данашњи парламентарни избори на Косову никако нису формалност.

"Дубоко верујем да ће Српска листа остварити одличан резултат и освојити свих десет мандата јер једино је то гарант опстанка Срба на Косову и Метохији", истакао је Ракић.

Позвао је грађане Косовске Митровице да остваре своје бирачко право, гласају и бирају најбоље кандидате који ће их достојанствено представљати.

Председник привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић изјавио је да Срби на Косову и Метохији у изборном дану треба да искажу јединство, у што већем броју изађу на биралишта и потврде постојаност на КиМ.

Српски народ треба убудуће да буде енергичнији у остваривању загарантованих права, рекао је Спрић, након што је гласао на једном од бирачких места у Косовској Митровици.

"Данашњи дан треба да потрврди нераскидиву и трајну везу са државом Србијом и овај тренутак треба да схватимо озбиљно и будемо јединствени", рекао је Спирић.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије