Ђурић демантује да му је Вацић саветник

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић одбацио је као "измишљотине и клевете" то што се Милош Вацић, портпарол десничарског покрета "1389", у медијима помиње као његов саветник, те сматра да су те клевете упућене на његов рачун, јер, како наводи, "немају шта друго да ми пребаце".

"Што се тиче Милоша Вацића, довољно је да одете на званични сајт Канцеларије за КиМ и да видите ко су моји сарадници, изабрани на седници Владе", рекао је Марко Ђурић новинарима који га прате током посете Медвеђи.

Али, додао је, "када неко нема за шта да вас напада након три године мукотрпног рада и борбе и четири и по године у преговорима, онда се бави измишљотинама и глупостима".

Довољно је, како је рекао, погледати и систематизацију Канцеларије за КиМ као службе Владе Србије, где се види да не постоје саветници, али, како примећује, "када буквално немате шта некоме да кажете, да пребаците, да му за три године борбе и четири и по године борбе у преговорима ниједну ружну ствар нађете и кажете, онда се бавите измишљотинама и клеветањем, и људи који су прозвани, и саме институције".

О Вацићевом ангажману у тој институцији ових дана су писали медији, а он сам је за Блиц потврдио да је саветник, не желећи да открије како је дошло до тога.

"Јесте, саветник сам Марка Ђурића, али не смем ништа више да кажем: нисам овлашћен да дајем изјаве, позовите информативну службу Канцеларије", рекао је Вацић Блицу.

У тексту под насловом "Из '1389' у Владу", Блиц преноси да је Вацић раније за Инсајдер изјавио да је изузетан познавалац косовских прилика, те да нико више од њега није тако био с људима и с њима "делио муку".

Блиц преноси и да је Вацић 2013. осуђен због тога што је позивао на насиље уколико дође до "Параде поноса", а осуђиван је такође због ширења дискриминације против ЛГБТ популације, што се, наводи Блиц, и сада може видети на његовом Твитер профилу, где су бројне поруке против припадника ЛГБТ популације, али и подршка ставовима Војислава Шешеља, Андреја Фајгеља, Горана Давидовића.

За Блиц је рекао и да он сада заступа званичне ставове Владе Србије, док на питање о ставовима према ЛГБТ није желео да одговори.

Лига социјалдемократа Војводине данас је оштро реаговала на наводни Вацићев ангажман у Канцеларији за КиМ, сматрајући то увредом за све грађане, а опасношћу по дијалог Београда и Приштине.

"Све и да оставимо по страни што је довођен у везу са нападом на полицајца, довољно је само имати у виду да је реч о човеку који је осуђен због мржње и поседовања оружја, човеку који никада није ревидирао своје ставове којима шири и потпаљује дискриминацију. Човеку који је подизао националистичке теретане", наводи ЛСВ.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво