Читај ми!

Приоритет увођење реда у јавним предузећима

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да је Влада дала свој максимум да унапреди квалитет живота грађана и најавио да ће приоритет министарства на чијем је челу бити увођење реда у јавним предузећима и енергетском сектору.

"Првих 100 дана рада Владе обележила је борба против катастрофалних поплава које су задесиле земљу. Убеђен сам да смо на том плану дали све од себе и учинили све да у катаклизмичним условима сачувамо живот у Србији", рекао је Антић у Бачком Градишту, где су представљени резултати првих 100 дана рада Владе, преноси Танјуг.

Антић је, говорећи о раду свог министарства, истакао три ствари, а пре свега Нацрт новог закона о енергетици и план реструктурирања "Србијагаса", који се тренутно налазе на оцени усклађености у Енергетској заједници, Европској комисији у Бриселу.

"Подсећам да је Србија, кад је енергетика у питању, највише искорачила у правцу приступања ЕУ. Реструктурирање "Србијагаса" је ставка која је дуго на дневном реду и ми смо коначно успели да направимо један план и очекујем да ће бити позитивно оцењен од стране Енергетске заједнице, те да ће то питање коначно бити скинуто са дневног реда", рекао је Антић.

Он је навео да је у време поплава енергетски систем био највише угрожен, али да су сачувани најзначајнији производни објекти који су били у неким моментима у критичним ситуацијама.

"Успели смо да брзо опоравимо оне капацитете који су били угрожени и да успоставимо производњу угља, а у првој половини августа она ће достићи 70.000 тона дневно из Колубаре, што је велики успех", рекао је Антић.

Закључио је да ће у наредном периоду приоритет Министарства рударства и енергетике бити увођење реда у јавним предузећима и енергетском сектору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару