Читај ми!

Princ srušio Zvezdu

Golom Prica Tejga u 62. minutu, Partizan slavio u 140. "večitom derbiju". Zvezda bila bolja u prvom, Partizan u drugom poluvremenu. Crno-beli sada ponovo imaju tri boda više od večitog rivala i šest kola pre kraja šampionata, blizu su nove, četvrte uzastopne titule. Partizan - Crvena zvezda 1:0.

Princ Tejgo ponovo je bio poguban po crveno-bele. Reprezentativac Gane, golom u 62. minutu, doneo je pobedu Partizanu, koja ih je približila osvajanju nove titule prvaka Srbije. Kao i u dva meča polufinala Kupa, Zvezda je imala svoje prilike, ali zahvaljujući nepreciznosti napadača, ali i odličnim intervencijama Stojkovića, mreža crno-belih ostala je netaknuta.

A sve bi, verovatno, bilo drugačije da je Zvezda povela na samom početku meča, kada je nespretnom intervencijom, Mladen Krstajić pogodio prečku Stojkovićevog gola.

Zvezda je nastavila sa napadima, Partizan je delovao nezainteresovano. Saša Ilić je povređen, u igru mora Nemanja Tomić, dok sa druge strane, takođe zbog povrede, umesto Evandra ulazi Aleksandar Jevtić.

Upravo je mladi napadač crveno-belih imao odličnu priliku za gol. Sa desne strane centrirao je Ninkov, lopta stiže do Jevtića, koji sa druge stative šutira visoko preko gola.

Budi se i Partizan. Princ Tejgo je veoma raspoložen za igru, dok je Ivica Iliev pravio velike probleme defanzivcima Crvene zvezde. Posle akcije Babovića, Tejgo šutira ka golu Bajkovića, ali preko gola.

Novu priliku ima reprezentativac Gane. Ilijev je odlično prošao po levoj strani, Tejgo bio brži i spretniji od Mikića, ali je Bajković odlično refleksno intervenisao i zaustavio loptu na gol-liniji.

Ipak, najbolju priliku u prvom delu ima Zvezda. Kaluđerović je izbegao ofsajd-zamku Partizanove odbrane, izlazi sam pred Stojkovića, koji fenomenalno interveniše nogom i uspeva da sačuva mrežu domaće ekipe.

Na poluvreme se odlazi bez golova, ali su obe ekipe pokazale da su u odličnoj formi.

Drugo poluvreme kreće kao i prvo, blagom inicijativom crveno-belih, koji su na ovoj utakmici bili uskraćeni podrške najvatrenijih navijača, koji su derbi bojkotovali zbog Velike subote.

Ipak, u jeku napada gostiju, Partizan dolazi do prednosti. Tomić i Iliev su kombinovali po desnoj strani, lopta stiže do Babovića, koji je nespretno šutira, ali pravo do Princa Tejga, koji je pribran i pogađa mrežu pored nemoćnog Bajkovića.

Veliku slavlje na stadionu Partizana, a naročito na klupi crno-belih, pored koje je Aleksandar Stanojević vrlo emotivno pratio ceo tok meča.

Zvezda je šokirana, to se vidi po igri, a Partizan pokušava to da iskoristi. Iliev i Tomić po levoj strani prave velike probleme Ninkovu i Borhi, dok se Tejgo nadmudrivao sa Lijem Adijem, defanzivcem crveno-belih i kolegom iz reprezentacije Gane.

Prosinečki u igru uvodi i iskusnog Ognjena Koromana, ali Zvezda ne može da napravi ozbiljniju priliku za gol. Sa druge strane, Partizan preti iz kontranapada, a iskusni vezni red crno-belih pokušava da zadrži vreme što je više moguće.

Zvezda ponovo preuzima inicijativu, ali napadi crveno-belih deluju jalovo, vreme polako ističe i Partizan je zabeležio novu pobedu u „večitim derbijima" i, što je mnogo važnije, uspeva da se odlepi od rivala na tri boda.

Bio je to prvi prvenstveni poraz Roberta Prosinečkog na klupi Zvezde i velika pobeda za Aleksandra Stanojevića, koji je na najboljem putu da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

Meč je odlično vodio Slobodan Veselinović, ali je uspeo da pokaže čak deset žutih kartona igračima obe ekipe.

Број коментара 167

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару