Četiri želje za tri medalje

Selektori učesnika završnog dela vaterpolo turnira na Univerzitetskim igrama u Beogradu, Srbije, Grčke, Hrvatske i Australije, istakli su da je do sada viđena veoma kvalitetna igra i da u skoro svim reprezentacijama ima nekoliko igrača koji će se uskoro priključiti A timovima svojih zemalja.

Selektor srpske univerzitetske selekcije Dejan Stanojević, čiji će se izabranci u nedelju od 11.40 časova sa Grčkom boriti za treće mesto, ocenio je da će završnica turnira dati odgovore na pitanja koja je ekipa zaisa najbolja u ovoj konkurenciji.

"Dosta utakmica na turniru je bilo neizvesno, a mogli smo da zapazimo i veoma veliki broj talentovanih igrača, koji predstavljaju budućnost svetskog vaterpola", rekao je Stanojević.

Selektor Grčke Panajotis Trulos napomenuo je da ekipa koju predvodi nije došla u Beograd sa velikim ambicijama, ali je, kako su Igre odmicale, mnogo stvari u igri popravljeno.

"Kada dođete u polufinale, realno je očekivati da osvojite medalju. Mi ćemo u susretu sa domaćinom igrati rasterećeno, što može da predstavlja prednost", naglasio je Trulos. U finalu Univerzitetskih igara, u nedelju od 13 časova, sastaće se Hrvatska i Australija.

Strateg hrvatskog univerzitetskog tima Zoran Roje izajvio je da su ga od svih učesnika polufinala najviše iznenadili baš njegovi "puleni", u čiji kvalitet je verovao, ali nije očekivao da stignu do "završne predstave".

"Iskreno, prijatno sam iznenađen našim dosadašnjim partijama. Imamo talentovani tim, koji je u Beogradu dokazao da je spreman za velike domete u budućnosti", istakao je Roje.

Selektor Australije Pol Oberman predvodi kombinovani tim u kome igra i nekoliko A reprezentativaca te zemlje, pa zbog toga uspeh "kengura" i plasman u finale ne predstavlja iznenađenje.

"Univerzitetske igre mlađim igračima u našem sastavu poslužile su za sticanje iskustva, dok će starijima ovo takmičenje predstavljati dobru proveru pred šampionat sveta u Rimu od 18. jula do 2. avgusta", zaključio je Oberman.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару