Читај ми!

Bob tim Srbije bolji samo od Jamajke

Bob tim Srbije pretposlednji nakon prve dve trke sa vremenom 1:56.87 minuta. Norveški skijaš Šjetil Jansrud okitio se zlatom u superveleslalomu, Marko Vukićević na 49. mestu. Švedska štafeta 4x10 km najbrža u skijaškom trčanju. Stanje Marije Komisarove je stabilno ali i dalje ozbiljno. Holanđani - jednostavno najbrži klizači.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

22.00 - Pilot boba dvoseda Srbije Vuk Rađenović rekao je da ne može da bude zadovoljan današnjim nastupom posade na Olimpijskim igrama u Sočiju i da je loš start uzrok slabih rezultata. "Ne možemo da budemo zadovoljni ni plasmanom, ni ostvarenim vremenima u obe trke. Imali smo dva jako loša starta, što nije karakteristično za nas. Nedopustivo je da imamo lošiji start na trci nego na treningu i to je glavni razlog današnjih slabih rezultata", rekao je Rađenović. Srbija je u prvoj trci imala vreme 58,31 sekundu, a u drugoj 58,56 sekundi. Treća trka na programu je sutra od 15.30. U finale će se plasirati 20 najboljih posada.

20.10 - Bob tim Srbije u sastavu Vuk Rađenović - Aleksandar Bundalo nalazi se na pretposlednjem 29. mestu posle dve trke na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Rađenović i Bundalo su ostvarili vreme od 1:56.87 minuta, što je 4.05 sekundi sporije od Rusije, koja trenutno vodi u plasmanu. Zanimljivo je da je lošije vremena od srpskih reprezentativaca imao samo bob tim Jamajke (+4.41). Preostale dve trke na programu su sutra u Sočiju.

18.00 - Holandska takmičarka Jorien Ter Mors trijumfovala je u brzom klizanju na 1.500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Ter Mors je trku završila za jedan minut i 53,51 sekundu postavivši olimpijski rekord i drugi najbolji rezultat sveta. Ona je u finalu bila brža od velikog favorita, sunarodnice Iren Vust, dok je bronzu osvojila takođe Holanđanka Lote Van Bek.

16.33 - Nakon šokantnog poraza od SAD-a, hokejaši Rusije jedva su uspeli da pobede Slovačku sa 1:0.

14.00 - Muška reprezentacija Švedske osvojila je zlato u štafeti 4x10 kilometara u skijaškom trčalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Švedska je potvrdila dominaciju u ovoj disciplini pošto su pre muškaraca do trijumfa stigle i dame. Lars Nelson, Danijel Ričardson, Johan Olson i Markus Helner trku su završili u vremenu od 1:28:42.0 sata, srebro je pripalo Rusiji, dok je treće mesto zauzela štafeta Francuske.

13.26 - Odevna kombinacija koju su američki sportisti nosili na otvaranju Igara u Sočiju izazvala je podeljena mišljenja, ali je ona hit u Sjedinjenim Državama. Tim SAD je pred Soči obukao Ralf Loren, a trenutno u njihovoj domovini vlada pomama za džemperima koje su nosili na ceremoniji zvaničnog otvaranja. Oni koji su imali sreće da kupe džemper po normalnoj ceni sada ga prodaju za više od 1.000 dolara, a jedan prodavac traži čak 7.495 dolara.

12.40 - "Tehnički sam dobro vozio, ali trebalo je više da rizikujem. Previše sam respektovao stazu, jer nisam imao prilike ranije da je isprobam. Maltene svi takmičari su na ovoj stazi prethodno vozili spust. S obzirom na to da mi je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama, imao sam dodatnu odgovornost da završim trku i drago mi je da sam u tome uspeo, iako su mnogi favoriti ispali. Kada sam probio led, veleslalom će mi mnogo lakše pasti i siguran sam da će i rezultat biti bolji", rekao je Vukićević. On će se na Igrama u Sočiju takmičiti u veleslalomu 19. februara i tri dana kasnije u slalomu.

11.30 - Stanje ruske akrobatske skijašice Marije Komisarove trenutno je ozbiljno, ali stabilno, posle šestosatne operacije zbog loma kičme na treningu skikrosa na Igrama u Sočiju. Njeni lekari su rekli da će se za tri-četiri dana znati koliko je uspešna bila operacija. Predsednik Rusije Vladimir Putin u subotu uveče je posetio Komisarovu da bi joj poželeo brz oporavak, a takođe je i pozvao njenog oca, pošto mu je ruska skijašica rekla da je sigurno mnogo zabrinut, objavila je Federacija akrobatskog skijanja Rusije.

11.00 - Dve snouborderke u disciplini skikros povredile su se na istoj stazi na kojoj je u subotu stradala Ruskinja Marija Komisarova. Norvežanka Helene Olafsen prva je posle jednog skoka pala je na leđa i posle prve pomoći na nosilima prebačena u medicinski centar. Potom je Žaklin Ernandes čak izgubila svest posle pada i udarca glavom o stazu. Aktuelna šampionka Mel Riker ističe da je sve u redu sa stazom uprkos neuobičajenom broju padova. „Kako vreme odmiče, staza je sve bolja i bolja, mekša je i biće savršena tokom popodneva, kada bude finale", rekla je Kanađanka.

08.35 - Srpski skijaš Marko Vukićević osvojio je 48. mesto u superveleslalomu, sa skoro 5,74 sekundi zaostatka iza prvoplasiranog, u konkurenciji 63 takmičara, od kojih desetorica nisu završili trku. Ipak i to je, za sada, najbolji uspeh naših skijaša jer Vuković je prvi naš takmičar koji je uopšte uspeo da završi trku u veleslalomu na Olimpijskim igrama.

08.30 - Norveški skijaš Šjetil Jansrud priredio je iznenađenje i osvojio zlatnu medalju u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Jansrud je do najvećeg uspeha u karijeri došao u vremenu od 1:18.14, sa 30 stotinki prednosti u odnosu na Amerikanca Endrua Vajbrehta, a bronzu su osvojili Kanađanin Jan Hudec i Bodi Miler iz Sjedinjenih Država, koji su imali za 53 stota dela sekunde slabije vreme.

Na drugom programu RTS-a očekuje nas program bogat olimpijskim događajima. Od 07.50, superveleslalomom za muškarce, počinjemo praćenje takmičenja na Olimpijskim igrama. U 15.50 pratićemo trku u biatlonu da bi potom u 18.30 pratili hokejašku utakmici Danske i Kanade do 22.00 kada ćemo pratiti tekmičenja u bobu dvosedu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару