Читај ми!

Fogtova "uskočila" u istoriju!

Nemica Karina Fogt prva šampionka u ski skokovima. Milanko Petrović i Rejhan Šmrković nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale u disciplini nordijsko trčanje slobodnim stilom. FIS zabranio Ivani Kovačević nastup u kvalifikacijama u istoj disciplini. Indijci dobili nazad svoju zastavu. Miler za neuspeh okrivio loš vid i odsustvo sunčeve svetlosti.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 

20.15 - Karina Fogt je ušla u istoriju kao prva šampionka u ski skokovima u konkurenciji žena. Nemica je u poslednjem skoku prestigla srebrnu Danijelu Iračko-Štolc iz Austrije, dok je bronzu osvojila Italijanka Kolin Matel.

20.05 - Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Sočiju otkazali su svakodnevne krizne sastanke jer takmičenje u Sočiju protiče bez problema. Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je da su sastaci ukinuti do daljeg zbog uspešnog početka Igara. Dnevni koordinacioni sastanci održavaju se na svakim olimpijskim igrama da bi se razmotrili i rešili problemi sa lokanim organizatorima. Bah je naveo da je veoma zadovljan načinom na koji se održava takmičenje u Sočiju.

19.10 - Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović otputovala je u Soči, gde će se takmičiti u slalomu i veleslalomu. Ignjatovićeva je uoči odlaska poručila da će dati sve od sebe i da priželjkuje ulazak u prvih 30. "Ove godine sam vozila mnogo jakih trka svetskog i Evropa kupa, tako da tačno znam šta me očekuje, znam koliko mogu da budem brza i rasterećena sam", rekla je Ignjatovićeva. Ona će 18. februara učestvovati u veleslalomu, dok će se tri dana kasnije takmičiti u veleslalomu. Neveni Ignjatović će ovo biti druge Zimske olimpijske igre, pošto je pre četiri godine nastupila u Vankuveru, gde je u slalomu zauzela 32. mesto čime je bila najbolji pojedinačni takmičar iz Srbije.

18.32 - Liban ima dva predstavnika na Olimpijskim igrama u Sočiju, jedan od njih je vrlo atraktivna Džeki Šamun. Ovih dana internet je preplavljen nagim fotografijama skijašice, a javnost u Libanu je šokirana. Džeki je dala objašnjenje: "Samo da objasnim da su fotografije, koje su se sada pojavile na mreži u Libanu, napravljene pre tri godine za jedan austrijski skijaški kalendar. Na snimanju su učestvovali još neki sportisti. To što se pojavilo na Internetu nije ušlo na kalendar, već je samo bila priprema za snimanje i nije trebalo da procuri u javnost. U svakom slučaju, izvinjavam se svima koje su ove fotografije uznemirile i šokirale. Razumem ako me osuđujete. Liban je konzervativna zemlja i ovo nije odraz naše kulture". U svakom slučaju, Džeki je rastopila Soči...

14.15 - Srpski reprezentativci Milanko Petrović i Rejhan Šmrković nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale u disciplini nordijsko trčanje. Međutim, nisu nezadovoljni onim što su prikazali. „Zadovoljan sam trkom, s obzirom na to koji sam broj imao. Zaostao sam 21 sekundu za prvim u kvalifikacijama i 11 sekundi za Norvežaninom Petrom Northugom, koji je izvanredan sprinter. Na brdima sam mnogo bolje išao nego na prvoj trci, imao sam manje opterećenje", rekao je Petrović. „Što se rezultata tiče, ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ali naravno uvek može bolje. S obzirom na to da su meni ovo prve Olimpijske igre u karijeri, verujem da ću u narednom periodu još više napredovati i usavršavati svoju tehniku trčanja", istakao je Šmrković.

13.15 - Kanađanka Dara Hauel osvojila je prvo zlato u istoriji sloupstajl discipline u akrobatskom skijanju. Ova 19-godišnjakinja, inače nekadašnja klizačica, ostvarila je skor od 94,20 bodova. Devin Logan iz Sjedinjenih Država je osvojila drugo mesto i srebrnu medalju, dok se još jedna Kanađanka, Kim Lamar, okitila bronzom.

12.50 - Američki skijaš Bodi Miler je važio za jednog od najvećih favorita u spustu u Sočiju, ali je drastično podbacio i zauzeo tek osmo mesto. Najuspešniji takmičar iz SAD u istoriji Olimpijskih igara za svoj neuspeh okrivio je loš vid. Kako je rekao, potrebna mu je operacija očiju, kojoj je trebalo da se podvrgne ranije ove sezone. "Ne pobeđujem kada nema sunca. Nisam pet godina pobedio u uslovima kada sunce ne sija. Trebalo je da odem na operaciju očiju ranije ove sezone. Imam odličnog sponzora, očnog lekara, ali nisam imao vremena da odem na operaciju zbog gustog rasporeda trka. Bili smo mnogo ogorčeni kada smo shvatili da nismo uspeli da uskladimo sve obaveze", istakao je Miler.

12.15 - Srpski reprezentativci Milanko Petrović i Rejhan Šmrković nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale u disciplini nordijsko trčanje slobodnim stilom na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Petrović je u kvalifikacijama zauzeo 63. mesto, dok je Šmrković u trku završio na 76. poziciji. Petrović je trku završio za tri minuta, 50 sekundi i 20 stotinki, a Šmrković za četiri minuta, dve sekunde i 28 stotinki. U četvrtfinale ove discipline plasiralo se 30 takmičara, a najbrži u kvalifikacijama je bio Norvežanin Ola Vigen Hatesstad (3:28,35).

10.00 - Međunarodni olimpijski komitet dozvolio je sportistima iz Indije da se na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju takmiče pod svojom nacionalnom zastavom. MOK je saopštio tu odluku istakavši da je ovo prvi put u istoriji da je suspenzija nekog komiteta ukinuta tokom Igara. Olimpijski komitet Indije bio je suspendovan u decembru 2012. godine zbog korupcijskog skandala, zbog čega je MOK zahtevao da se izabere novo rukovodstvo tog tela. Odluka o tome da se sportisti iz Indije takmiče pod olimpijskom, a ne nacionalnom zastavom na Igrama u Sočiju doneta je početkom janura pošto indijski komitet nije uspeo da zakaže generalnu skupštinu i nove izbore u toj organizaciji pre početka Igara. Pre tri dana Indijski olimpijski komitet održao je nove izbore, koji su ocenjeni kao pošteni. Zastava Indije bi uskoro trebalo da bude podignuta u Olimpijskom selu u Sočiju.

08.00 - Na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju od predstavnika Srbije danas nastupaju Milanko Petrović i Rejhan Šmrković. Petrović i Šmrković takmičiće se u nordijskom trčanju slobodnim stilom. Start kvalifikacija u toj disciplini zakazan je od 11.25 sati po srednjeevropskom vremenu. Petrović je u subotu u bijatlonu, u sprintu na 10 kilometara, zauzeo 69. mesto.

07.00 - Odbor za nordijsko skijanje Međunarodne skijaške federacije doneo je odluku kojom je onemogućio reprezentativki Srbije Ivani Kovačević da danas debituje na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju. Rešeno je da takmičari koji su došli sa B normom ne mogu da se prijave za druge discipline, prenosi "Sportski žurnal". Preliminarna odluka bila je drugačija, ali je ona promenjena kad je došlo vreme da se kaže poslednja reč. Kovačevićeva je trebalo da startuje u kvalifikacijama nordijskog trčanja slobodnim stilom. Devetnaestogodišnja reprezentativka Srbije u četvrtak će na ZOI u Sočiju nastupiti u klasičnom trčanju na 10 kilometara.

00.00 - Posle tri dana u Sočiju ekipe Kanade, Holandije i Norveške vode po broju osvojenih medalja. Sve reprezentacije su osvojile po sedam odličja a Kanada je prva sa po tri zlatne i srebrne medalje. Holanđani imaju jedno srebro manje, a Norvežani dva zlata, jedno srebro i četiri bronze. Junakinja dana je Marija Hefl-Riš koja je odbranila zlato u superkombinaciji, Francuski bijatlonac Martan Furkard osvojio je zlato u poteri na 12,5 kilometara a u brzom klizanju su dominirali reprezentativci Holandije.

Događaje na borilištima Olimpijskih igara u Sočiju možete pratiti u direktnim prenosima na Drugom programu RTS-a.Od 10.50 i 12.55 pratićemo kvalifikacije u nordijskom trčanju za žene i muškarce a od 18.25 je direktan prenos skijaških skokova za žene.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару