Читај ми!

Stanković: Katastrofa, ali ima nade

Borisav Stanković kritički gleda na ceo tok Evrobasketa. Prvo se osvrnuo na loš sistem takmičenja, gde u prvi plan ističe preveliki broj učesnika, prisustvo stalne tenzije u ekipama, sve to oduzima draž košarci. Za igru naše selekcije rekao je kratko – katastrofa. Nemamo Tonija Parkera da pokrene ceo tim.

Počasni generalni sekrtetar Fibe i član Kuće slavnih u intervjuu za "Politiku" izjavio da Evrobasket sa sportske strane nije opravdao očekivanja i izrazio veliku bojazan za budućnost srpske košarke.

Borisav Stanković istakao da se ovakvim sistemom takmičenja, na kome učestvuju 24 reprezentacije, gubi draž, ali i kvalitet i da je doneo više loših no dobrih stvari.

"Turnir je previše dug, na mahove čak i dosadan. Meni je najviše žao igrača. Nije im toliki problem fizički, koliko psihički napor, budući da su pod tenzijom tri nedelje i stalno moraju da budu spremni za neke podvige. To je jako teško izdržati. Može da se trči tri nedelje, ali biti pod takvim pritiskom je veoma teško.

Kada govorimo o čistoj košarci, zamerke postoje. Kvalitet ipak nije na najvišem nivou, kakav smo navikli da vidimo na ovako velikim turnirima. Nekoliko je razloga koji su do toga doveli. Pre svega učestvuje preveliki broj ekipa, formula je takva da od igrača zahteva dodatne napore zbog dužine takmičenja i konačno smanjuje se interesovanje pošto tenzija opada", kaže Stanković.

Bora Stanković nije zadovoljan onim što je prikazala naša reprezentacija u Sloveniji.

"Sa željom da budem jako uljudan, reći ću da je to što smo ovde videli ravno katastrofi. Bez dileme naš najbolji pojedinac je Nenad Krstić, ali njegova uloga nije takva da može da pokrene ceo tim. Kao što to, na primer, radi Toni Parker u Francuskoj. Nažalost, takvog nemamo", rekao je Stanković.

Plasman u Španiju je od ogromnog značaja, s obzirom na to da otvara vrata opstanaka na velikim takmičenjima. Nije nas bilo na Olimpijskim igrama 2008. i 2012, a jedva smo se kvalifikovali i na ovo prošireno Evropsko prvenstvo. Istovremeno, moraju da se pronađu načini da se izađe iz ove krize koja je zaista velika", zaključio je Stanković.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару