Читај ми!

Nova pobeda Dudinih "orlova"

Srbija - BiH 77:67 (kraj). Košarkaši Srbije zabeležili i drugu pobedu na Evrobasketu, posle Litvanije savladana i ekipa Bosne i Hercegovine. Odlična igra u odbrani Dudinih momaka, ponovo prisutne oscilacije u igri. U petak (21) meč protiv Makedonije.

19.33 - Srbija se zadovoljila pobedom, ne juri koš razliku. Bosanci uspevaju da smanje razliku na kraju meča na podnošljivih minus deset, utakmica je završena - 77:67

19.25 - Danilo Anđušić postiže izuzetno bitnu trojku, ali sa druge strane istom merom uzvraća i Peršić. Katić postže nove poene za Srbiju, dva minuta do kraja meča - 75:61.

19.13 - Velike oscilacije u igri izabranika Dušana Ivkovića. Na trenutke, Bosna se vraća u igru, ali čini se da srpski košarkaši i pored nešto slabije igre od 25. minuta, ipak kontrolišu meč. Bosna pokušava trojkama da vrati rezultatski egal, pitanje je da li će biti vremena za to. Ostalo je  šst i po minuta do kraja meča, samo plus 11 za Srbiju - 68:57.

19.02 - Srpski igrači kao da su prerano počeli da slave, pa se Bosna vraća u život. Bosna pravi seriju od 8:0, ali Nedović trojkom stvlja do znanja protivniku da je Srbija još u igri - 64:49. Gotova je treća četvrtina.

18.49 - Srbija je i u drugom poluvremenu nastavila sa sjajnom odbranom. Stefan Marković predvodi "orlove" u agresivnom pristupu igri, u napadu stvari funkcionišu kako treba, Srbija stiže i do 20 poena prednosti - 54:31. 

18.24 - Nastupio je period loše igre obe ekipe. Poeni su se u nekoliko minuta postizali samo sa linije slobodnih bacanja, uz mnogo izgubljenih lopti sa obe strane. Lošu igru Srbije u napadu razbija Katić poenima u reketu, a posle dobre odbrane u kontri je i Marković - 45:31. Poluvreme.

18.14 - Kikanović koristi odličnu asistenciju Teletovića i postiže poene uz faul Krstića, sa druge strane Katić asistira Anđušiću. Ponovo odlična odbrana Srbije, Micić siguran sa poludistance, na drugoj strani zakucava Kikanović. Srbija se malo opustila posle velike prednosti, Đedović postiže poene uz faul Katića - 40:26.

18.07 - Druga četvrtina počinje novom trojkom Srbije, ovoga puta precizan je Bogdanović. Sa druge strane istom merom uzvraća Peršić. Siguran je Katić, onda Micić postiže trojku, Srbija je u naletu - 36:19.

18.01 - U ekipi Bosne u igru se uključuje i Nemanja Gordić, lepo prodire pod koš i postže svoje prve poene. Bjelica je siguran sa linije slobodnih bacanja, kao i Mirza Teletović. Nedović poentira sa poludistance u polukontri, Bosna bez ideje u napadu. Marković postiže poene četiri sekunde pre kraja prve četvrtine i postavlja konačan rezultat - 28:16.

17.57 - I Bjelica se upisuje u listu strelaca, a posle dobre odbrane Raško Katić trči kontru i postiže lake poene. Odlična igra Srbije u odbrani, poeni Nedovića, a onda i Markovića posle ukradene lopte, "orlovi" imaju plus deset - 22:12. Tajm-aut traži Aca Petrović, selektor Bosne.

17.53 - Stefan MArković daje prvu trojku za Srbiju na ovom meču i "orlovi" su prvi put u prednosti. Nedović, tek pto je ušao u igru postiže još jednu trojku za Srbiju. Đedović u polukontri postiže lake poene, Duda Ivković traže prvi tajm.aut na meču, rezultat je 14:12 za Srbiju.

17.52 - Kalinić postiže svoje prve poene na meču, uzvraća ponovo Teletović. Krstić sa svoje pozicije lako završava napad Srbije - 10:8 za Bosnu i Hercegovinu. 

17.48 - Srbija se brzo vraća u život. Dva koša Krstića, rezultat je nerešen. Ipak, sa druge strane uzvraća trojkom raspoloženi Teletović. Đedović je siguran sa linije slobodnih bacanja, Bosna ponovo ima prednost 8:4.

17.46 - Prve poene na meču postiže Mirza Teletović posle ofanzivnog skoka. Krstaić na drugoj strtani prvi grešku u koracima, a Đedović je siguran sa linije slobodnih bacanja. Dobar početak Bosne, 4:0.

17.45 - U hali u Jesenicama počinje susret dugog kola Evrobasketa, između Srbije i Bosne i Hercegovine. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a. 

Nakan fenomenalne startne pobede nad favorizovanim Litvancima, košarkaši Srbije igraju danas meč drugog kola u grupi B protiv Bosne. Iako u meč ulazimo kao blagi favoriti, to se mora dokazati na terenu uz arhiviranje prethodnog meča.

Sinoć su zablistali protiv velikih košarkaških rivala. Litvanija je upala u ritam naših mladića iz kojeg nije uspela da izađe tokom celog meča. Brzo, hrabro, samouvereno igrali su naši momci, zaustavili najjača oružija Litvanije - šut spolja i dominaciju u reketu. Međutim, iako je pobeda zaista velika, vremena za slavlje naprosto nema jer stiže novi protivnik i novo dokazivanje.

Naša potpuno nova ekipa, predvođena preiskusnim Ivkovićem, pokazala je kako se igra moderna košarka. Iako je jedva sastavljena, zbog problema sa otkazima i povredama, dobili smo nove vođe - pre svih fantastičnog plejmejkera Nemanju Nedovića i sad mnogo iskusnijeg njegovog imenjaka Bjelicu. Kapiten Krstić pruža baš ono što smo od njega i očekivali - sigurnost u skoku i "zagarntovanih" dvadesetak poena. 

Uz još poletnih debitanata, borbenog Raška Katića i agresivnog Stefana Markovića, naš tim će biti sve samo ne lak protivnik bilo kojoj evropskoj selekciji.

Sledi susret sa Bosnom i Hercegovinom. Naši susedi nisu startovali kako su želeli i planirali - Letonci su ih pobedili u jednoj poprilično divljoj utakmici, sa puno trčanja i šuteva spolja. Što bi Amerikanci rekli, gledali smo ''Run and Gun'' košarku a ona je više prijala Letoncima.

Mirza Teletović se probodui tek u drugom delu meča, Kikakanović i Đedović vukli su Bosance. Međutim, nisu pokazali mnogo. Iako je to skup prilično dobrih košarkaša, delovali su prilično raštimovano i igrali sa mnogo soliranja.

Selktor Petrović će "fleke" iz prvog kola morati da vadi protiv osokoljene Srbije. Nadamo se da mu to neće poći za rukom, i da će naši momci pobedom eliminisati jedno rivala u borbi za prolaz u drugu rundu šampionata i premeštaj u Ljubljanu.

Meč u Jesenicama počinje u 17.45 a direktan prenos meča je na Prvom programu.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару