Читај ми!

Kanonada "pancera" u Gdanjsku

Dugo se Nemačka mučila sa Grcima, na kraju ipak slavila sa 4:2. "Panceri" potpuno zasluženo u polufinalu, Grci pokazali kako se bori do poslednjeg atoma snage. Sjajno drugo poluvreme na Areni u Gdanjsku, najefikasniji meč u dosadašnjem toku šampionata.

Očekivalo se mnogo od meča između Nemačke i Grčke, mnogo smo i dobili. Jedna od najefikasnijih utakmica na ovom prvenstvu završila se pobedom "pancera" od 4:2, zahvaljujući kojoj su se plasirali u polufinale kontinentalnog šampionata.

Nemačka je u meč ušla kao apsolutni favorit, na kraju je ubedljivo i slavila, ali na terenu nije sve bilo tako lako kao što rezultat možda govori. Grci, iako očigledno slabiji rival na terenu, nisu se predavali već su se borili do poslednjeg daha, na kraju doživeli podnošljiv poraz.

Prvo poluvreme bilo je siromašno, bar što se tiče golova. Nemačka je od početka meča nametnula svoj ritam, dok su Grci pokušavali da iz čvrste odbrane razviju brze kontranapade, ali za to nisu imali previše prilike.

Najbolji period u prvom delu Nemci su imali od 23. do 26. minuta meča, kada su stvorili čak četiri izgledne prilike za gol. Seriju promašaja započeo je Ozil, a pridružili su mu se Klose i Rojs. U tim trenucima golman Grčke Sifakis bio je najbolji akter na terenu.

Nemačka, ipak, stiže do prednosti u prvom poluvremenu. Kada nisu mogli napadači, za gol se pobrinuo kapiten Filip Lam, koji je više preciznim nego snažnim udarcem uspeo da savlada Sifakisa.

Drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu. Nemci su držali loptu u nogama, Ozil je komandovao gotovo svim napadima "pancera", dok Grci nisu uspevali da povežu više od nekoliko pasova.

Ipak, "Heleni" iznenada stižu do izjednačenja u 55. minutu. Odličan kontranapad po desnoj strani povukao je Salpingidis, centrirao u peterac Nemačke, a Samaras se našao na pravom mesto i ispred Manuela Nojera sproveo loptu u gol.

Radost Grka nije dugo trajala. Nemačka se vrlo brzo oporavila od šoka i ponovo stigla do prednosti. Ovoga puta je Sami Kedira odlično ispratio napad Boatenga po desnoj strani i sjajnim volejem savladao Sifakisa. Bio je to početak kraja grčke ekipe. Igrao se 61. minut.

Samo sedam minuta kasnije, Klose donosi i dva gola prednosti "pancerima". Odlično je slobodan udarac izveo Ozil, a Klose pokazao da i u poznim fudbalskim godinama ima refleks pravog golgetera. Klose je ovim pogotkom, na 120. meču u dresu sa nacionalnim grbom, došao samo na gol zaostatka od najboljeg nemačkog napadača svih vremena Gerda Milera.

Seriju nemačkih golova nastavio je i Marko Rojs. Mladi napadač Nemaca, koji je u startnoj postavi zamenio Lukasa Podolskog, opravdao jer poverenje Joakima Leva i doneo svojoj ekipi siguran poraz u polufinale u 74. minutu.

Ipak, to nije bilo sve što se golova tiče. Minut-dva pre isteka regularnih 90 minuta, Grčka je još jednom napala, lopta pogađa u ruku Boatenga, a Slovenac Skomina pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač je Salpingidis, koji tako postavlja konačan rezultat meča.

Nemačka je tako ostvarila i četvrtu pobedu na šampionatu, a u polufinalu će igrati protiv boljeg iz susreta između Engleske i Italije, koji je na programu u nedelju.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару