Читај ми!

Milica Mandić pozlatila Srbiju

Milica Mandić osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je u finalu savladala Francuskinju An-Karolin Graf sa 9:7. Prvo zlato za Srbiju u Londonu, ukupno 101. odličje za našu zemlju.

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji preko 67 kilograma pošto je večeras u finalnoj borbi savladala Francuskinju An-Karolin Graf rezultatom 9:7.

"To je bilo nešto najneverovatnije. U momentu nisam verovala da sam pobedila. Stvarno neprevaziđen osećaj. Ovako nešto se, mislim, ne doživljava dva puta", rekla je Milica Mandić posle finala. "Zajedno smo svi u reprezentaciji radili za sve ovo i trudili se. Poslednjih godinu dana spremali smo se za Igre i za ovaj momenat koji se konačno ostvario".

"Bilo je teško sačuvati koncentraciju. Od kako sam ušla u finale i čekala taj meč našlo se oko mene mnogo ljudi koji su mi čestitali i želeli sve najbolje. To me je malo ometalo jer je za meč za zlato potrebno biti bez euforije i koncentrisan. Ali, na kraju je sve ispalo dobro", rekla je Milica Mandić.

Milica Mandić je rođena 6. decembra 1991. godine u Beogradu i članica je tekvondo kluba Galeb. 

Mandićeva je u Londonu osvojila treće odličje za Srbiju, ukupno 101. medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama.

Na ovogodišnjim igrama prethodno su medalje osvojili strelci Andrija Zlatić (bronza) i Ivana Maksimović (srebro).

Na putu do fantastičnog uspeha 20-godišnja srpska tekvondistkinja prethodno je pobedila Talitigu Kroli iz Samoe (16:2), Meksikanku Mariju del Rosario Espinosu (6:4) i u polufinalu Ruskinju Anastasju Barišnikovu (11:3).

 

Број коментара 152

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије