Читај ми!

Navijačka groznica u Dohi, invazija Argentinaca i Marokanaca

Šest hiljada dolara koštala je karta za vanredne letove koji prevoze argentinske navijače ka Dohi, gde će se u borbi za finale Svetskog prvenstva sastati Argentina i Hrvatska. Do početka utakmice, u prestonici Katara biće ukupno 40.000 Argentinaca. Stiže i 30 aviona iz Maroka. Tapkaroši jefinije karte već prodaju za 1.000 do 1.500 dolara.

Навијачка грозница у Дохи, инвазија Аргентинаца и Мароканаца Навијачка грозница у Дохи, инвазија Аргентинаца и Мароканаца

"Treba mi karta. Karta viška? Plaćam koliko tražite", tražili su u centru Dohe navijači ogrnuti u zastave Maroka. Na ćošku dalje isto pitanje prolaznicima postavljali su navijači Argentine.

Očekuje se da će se u Dohi, do početka utakmice između Argentine i Hrvatske, naći oko 40.000 Argentinaca, od kojih je većina već skoro mesec dana u Kataru.

Za poslednju grupu Argentinaca, koja se odlučila da krene put Katara, avionska karta u jednom od vanrednih letova koštala je između 4.500 i 6.000 dolara, sa prilično malim šansama da u Dohi pronađu bilo kakav smeštaj.

Slična priča prati i najezdu navijača Maroka, pošto će do početka utakmice reprezentacije te države i Francuske u Dohu doleteti čak 30 čarter-letova, dok se očekuje dolazak hiljada navijača iz ostalih arapskih država.

Za Argentince i Marokance, međutim, karata više nema, pa su cene ulaznica koje su prethodno prodavane za nešto više od 300 dolara skočile na neverovatnih 1.000 do 1.500 dolara.

Osim iz Maroka, navijači ove reprezentacije dolaze iz listom svih arapskih zemalja, tako da je nemoguće proceniti koliko će ih biti u Dohi do početka utakmice protiv Francuske.

I prethodno, argentinske i marokanske navijačke grupe bile su najbrojnije na Svetskom prvenstvu.

Nekoliko hiljada Marokanaca nije uspelo da se domogne karata za mečeve protiv Španije i Portugalije, pa su oko stadiona zabeleženi i prvi ozbiljniji incidenti i koškanje navijača i policajaca pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Pre ta dva meča, prvi put, raspoređene su i protivterorističke snage i psi obučeni da traže eksploziv, te konjičke jedinice policije.

Osim katarske, Svetsko prvenstvo obezbeđuju policajci i specijalci iz Francuske, SAD, Italije, Francuske, Pakistana i oko 3.200 pripadnika turskih snaga bezbednosti, uključujući 350 specijalaca.

Do sada, oko stadiona na kojima se igraju utakmice Svetskog prvenstva zabeležena su svega dva incidenta – iranski navijači napali su ženu koja je uzvikivala "Sloboda Iranu", a specijalci su odvukli nekoliko Marokanaca koji su pokušali da probiju barikade nedaleko od stadiona pred meč sa Španijom.

петак, 05. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару