Читај ми!

Porodice engleskih reprezentativaca na „plovećoj palati“ u Dohi

Tokom Svetskog prvenstva u Kataru, supruge, devojke, deca i ostali članovi porodice engleske fudbalske reprezentacije biće smeštene na luksuznom brodu za krstarenje, koji nazivaju i „ploveća palata“.

Ljubitelji fudbala, koji to sebi mogu da priušte, tokom Svetskog prvenstva u Kataru mogu da odsednu na MSC „Evropa“, novom kruzeru koji će im pružiti luksuzan smeštaj tokom Munidijala i na kome neće morati da se pridržavaju svih propisa kao na kopnu, pre svega, moći će da uživaju u alkoholu.

Gosti, među kojima će biti i supruge i partnerke engleske reprezentacije na Svetskom prvenstvu, mogu da jedu u jednom od 13 restorana na brodu, da plivaju u jednom od šest bazena, pa čak i da uživaju u toboganu.

Za razliku od većeg dela Katara, alkohol je besplatno dostupan, iako će kazino na brodu ostati zatvoren za vreme trajanja turnira.

Većina prostorija za prve dve nedelje Svetskog prvenstva je već rezervisana, ali još ima slobodnih mesta za finalnu fazu Svetskog prvenstva.

Cene se kreću od 350 dolara za jedno noćenje, ali za luksuzan apartman sa džakuzijem i pogledom na luku u Dohi i stadion 974 treba izdvojiti više hiljada dolara.
Među onima za koje se očekuje da stignu u Dohu uoči turnira su devojka Džeka Griliša, Saša Atvud, supruga Harija Kejna Kejti Gudlend i verenica Erika Dajera, Ana Modler. Potvrđeno je da reprezentacija Engleske neće boraviti sa svojim najmilijima tokom takmičenja.

Šta nudi „ploveća palata“

Završen ove godine, MSC „Evropa“ ima kapacitet za 6.762 putnika i jedan je od najvećih brodova za krstarenje na svetu. Ima 22 palube, dugačak je 333 metra i ima bruto tonažu od 215.863 – što ga čini znatno većim od Titanika – i pokreće ga tečni prirodni gas. Ima 2.626 kabina.

„Evropa“ je jedan od tri MSC broda koji će obezbediti smeštaj tokom Svetskog prvenstva. Ostali su MSC „Poezija“ i MSC „Opera“.

Brod ima 22 palube i šetalište dužine 104 metra. Procenjuje se da će na brodu biti oko 2.100 članova posade koji će brinuti o potrebama gostiju.

Impresivno plovilo ima sedam bazena i najviši zatvoreni tobogan od svih brodova za krstarenje na svetu. Tobogan, koji meri 75 metara, nazvan je „Kap otrova“.

Pošto na brodu ima 33 restorana, bara i salona, gosti će imati mogućnost da zadovolje sve svoje želje i prohteve u pitanju jela. Pored luksuznog smeštaja, gostima je na raspolaganju i slobodnu zonu Sportpleks – sa disko klizalištem i stazom za karting i hidromasažnim bazenima.

Na brodu je i pozorište čije gledalište ima kapacitet od 1.153 mesta. Za one koji putuju sa decom, kao što je Gudlend, koji ima troje dece sa Kejnom, brod takođe ima „mini klub“ za zabavu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару