Читај ми!

Belgija - "Zlatna generacija" još jednom da pokaže kvalitet

Belgijanci odlaze na Svetsko prvenstvo sa nadom da se konačno pokažu i dokažu kao velika reprezentaija. U grupi su sa Hrvatskom, Kanadom i Marokom i svakako poslednje kolo i duel sa "vatrenima“ doneće odluku koja će selekcija zauzeti čelnu poziciju.

"Zlatna generacija" Belgije dobija poslednju šansu da nastupom na Svetskom prvenstvu zaokruži velike ambicije, Roberto Martinez zna kako da ih ukomponuje, ali ostaje pitanje koliko je to dovoljno da "Crveni đavoli" u punom sjaju zablistaju na turnir u Kataru.

Najveći rival u grupi svakako je Hrvatska, žreb je u istu grupu svrtao drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu sa predthodne svetske smotre fudbala.  

Kevin de Brujne i ekipa su kao mlade zvezde uz velika očekivanja, vodile Belgiju u novo doba međunarodne igre. U četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. izgubili su od Argentine sa 1:0.

Na poslednjem Svetskom prvenstvu u Rusiji otišli su korak dalje i osvojili treće mesto, što je ubedljivo najbolji rezultat ove nacije na Svetskom prvenstvu.

Ako se od nekoga može očekivati neočekivano to je svakako reprezentacija Belgije. Kurtoa, Kompani, Azar, Lukaku... Verovatno najbolja reprezentacija Belgije u poslednjih nekoliko decenija.

Sada se nacija uzda u "zlatnu generaciju", koja se pojavljuje "jednom u sto godina", da se konačno domogne finala, a ako to uspe što da ne i da se prigli "boginja".

Ovaj tim je dubok i opasan u napadu, ali ima niz slabosti koje timovi mogu da iskoriste. Ipak, Martinez je vrhunski trener koji zna kako da izvuče maksimum iz svojih igrača stavljajući ih u najbolju poziciju za uspeh.

Kada se pogleda njihov tim, zaista se može reći da se Belgijanci ne nadaju uzalud. Na golu je sjajni Tibo Kurtoa, u odbrani je nekoliko iskusnih igračam Vertongen iz Anderlehra, Manije iz Dortmunda i Kasagne iz Lestera sigurno su glavni stub ispred golmana.

Vezni red čine sjajni igrači, koji mogu da se nadigravaju sa svima - De Brujne, Azar, Onana, Tilemans, Karasko ... Napad će predvoditi, zaisno koliko bude spreman, Romelu Lukaku. Bez njega tu su Origi i Mertens, Batšui ...

Treba videti koliko će biti spreman napadač Romelu Lukakuom, koji se tek vratio u potpuni trenažni proces sa Interom iz Milana, ponovo je doživeo povredu mišića i nije igrao do pauze za Svetsko prvenstvo. Njegova kondicija trka sa vremenom.

Pored njega, bek Toma Menije je pretrpeo slom jagodične kosti 16. oktobra, ali i on je na spisku selektora.

Na spisku su:

Golmani: Tibo Kurtoa (Real Madrid), Simon Minjole (Klub Briž), Koen Kastels (Volfzburg);

Odbrana: Jan Vertongen (Anderleht), Tobi Aldervajreld (Antverpen), Leander Dendonker (Aston Vila), Zeno Debast (Anderleht), Artur Teate (Ren), Vout Faes (Lester).

Vezni red: Hans Vanaken (Klub Briž), Aksel Vitsel (Atletiko Madrid), Juri Tilemans (Lester), Amadu Onana (Everton), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Janik Karasko (Atletiko Madrid), Torgan Azar (Borusija Dortmund), Timoti Kastanj (Lester), Toma Menije (Borusija Dortmund).

Napad: Romelu Lukaku (Inter), Mišu Batšuaji (Fenerbahče), Šarl De Ketelare (Milan), Eden Azar (Real Madrid), Žeremi Doku (Ren), Dris Mertens (Galatasaraj), Leandro Trosar (Brajton), Lois Openda (Lans).

Raspored utakmica Grupe F:

23. 11. Maroko - Hrvatska 11.00
23. 11. Belgija - Kanada 20.00

27.11. Hrvatska - Kanada 17.00
27.11. Belgija - Maroko 14.00

01.12. Kanada - Maroko 16.00
01.12. Hrvatska - Belgija 16.00

 

 

петак, 05. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару