Читај ми!

Piksi posle eliminacije sa Mundijala: Želje su jedno, a mogućnosti drugo

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je u konferenciji za medije posle poraza od Švajcarske i ispadanja sa Mundijala istakao da je najveći problem loša forma ključnih igrača.

Srbija je završila takmičenje na Mundijalu porazom od Švajcarske 3:2 i sa jednim bodom posle tri meča u Grupi G.

Stojković je naveo da su igrači dali svoj maksimum i da namerava da i dalje bude selektor "orlova". 

"Čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Nismo zadovoljni rezultatom što je i normalno, ali s obzirom na probleme od dolaska, imajući u vidu fizičku spremu, preciznije povrede ključnih igrača, učinili smo sve napore da ih vratimo, očigledno da je to bio suviše veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali to nije dovoljno za ovaj nivo takmičenja. Od njih ne mogu više da očekujem od pokazanog. Što se tiče mog nastavka rada, u martu već kreću kvalifikacije za Euro, tu se ništa neće promeniti, biću daleko zadovoljniji da igrači budu zdravi i u tom formi", krenuo je Stojković.

Selektor je odgovorio i na konstataciju lošeg izdanja odbrane na današnjem meču i tokom čitavog Mundijala. Otkrio je i šta je rekao igračima u svlačionici posle poraza.

"Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. Imali smo period od godinu-dve dana uspeha, sad je došao pad. Pružio sam ruku svim igračima i rekao da moramo da budemo veliki i u porazu i pobedi. Mirna je atmosfera. Nekim igračima moram da skinem kapu, jer su dali maksimum. Sigurno da smo imali probleme u defanzivnoj igri, ali sada je to već sa dublju analizu. Na Svetsko prvenstvo morate da imate sve igrače u top formi. Nismo imali sreće sa tim stvarima i ja sam bio vrlo zabrinut kad smo krenuli na put za Bahrein jer sam znao, imao sam sliku stanja igrača, i znao sam da će biti teško napraviti bolji rezultat", rekao je Piksi.

Meč su ispratile i provokacije i gruba igra pojedinih švajcarskih fudbalera. Dobacivane su razne uvrede, koje su pokrenule gužvu i tenziju na terenu. Piksi tvrdi da nije precizno čuo ni jednu poruku rivala.

"Moguće, ali ne znam šta je rečeno, iskreno, i šta se desilo. Ponekad nastupi tenzija, razmene se ružne reči i to dovede do nepoželjnog ponašanja, ali sve je to normalno u ovoj igri", konstatuje Piksi. 

Paralelno se igrao meč Kamerun-Brazil. Selektor nije pratio rezultat druge utakmice. 

"Ne daj bože da smo pobedili, a da nismo prošli, bio sam iznenađen kad sam čuo da je Kamerun pobedio Brazil. Kad vidite ko je sve završio takmičenje, vidite da je ovo Svetsko prvenstvo nepredvidivo. Bilo bi nam još teže da smo pobedili, a da nismo prošli. Ja sam vrlo realan čovek i sagledavam stvari na takav način. Ne može se igrati Mundijal, a da niste spremni sto posto i da nemate sve ključne igrače da vam nisu zdravi. To je veliki problem za naš tim, mi nemamo 50-100 igrača. Imamo fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifiakcije. Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Ja sam to znao, niti sam razočaran previše, niti mogu da tražim više od igrača", pojasnio je Piksi.

U poslednjem odgovoru je naznačio da je drugi gol Švajcarske presudio da ekipa psihički padne. 

"Nije samo do odbrane, mi se timski i branimo i napadamo. Preokrenuli smo opet posle 1:0, pa 2:1, onda ponovo nismo dobro igrali. Švajcarska je previše lako dala drugi gol, to je bio veliki psihološki šok, a za Švajcarce je to bilo jako. Na ovom nivou tako nešto je nedopustivo. Moraćemo da učinimo sve da te probleme rešimo", zaključio je Stojković.

Osim Stojkovića, posle meča su izjave dali kapiten Dušan TadićAleksandar Mitrović i Strahinja Pavlović. 

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару