Читај ми!

Kralj za RTS: Niko ne razmišlja o grupi, gleda se ko je rival u nastavku – nije baš tako

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas iz Beograda, u punom sastavu i sa jasnim željama. Ivica Kralj, sportski direktor Partizana i bivši golman naše reprezentacije, bio je gost Beogradske hronike.

Nekadašnji golman reprezantacije Ivica Kralj prokomentarisao je odlazak selekcije Srbije na Svetsko prvenstvo kao euforičan. Kako kaže to je normalno. Potom se osvrnuo na reči selektora i objasnio koliko pozitivno utiču na igrače reči - me morate ništa, a možete sve. 

Kako je izgledalo ovo danas?

"Dobro. Euforično poprilično."

Rečenica "Ne morate ništa, a možete sve". Kako takva rečenica utiče na igrače?

"Stvarno više nego interesantna izjava. Možda je u te dve rečenice sve rečeno. Ne morate ništa naravno, ostvarili ste već veliki uspeh."

Da li su se i vama selektori obraćali tako?

"Moram da priznam da nisu. Mi smo jednostavno odlazili na ta velika takmičenja sa jednim ogromnim očekivanjima. Bila je velika euforija i svi su očekivali od nas da napravimo veliki rezultat. Ovo ne morate ništa, a možete puno. Samo daje rasterećenje igračima. I pokazuje da smo uradili puno lepih stvari u predhodnom periodu, a sada imamo priliku da uradimo još nešto više. Ako se ne desi, nije smak sveta. "

Vi ste bili sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Koliko sada znači što oni deluju kao jedan, deluju upakovano, deluju jedinstveno. Da li je to najvažnije ta karika ta spona, koju je naš selektor uspeo da napravi?

"To samopouzdanje koje oni imaju stvarno znači puno."

U čemu je tajna uspeha Piksija?

"Jednostavno njegovim dolaskom stekao se neki mir. Ulio im je samopouzdanje. Kao što je i danas rekao. Nije ništa dramatično, može se i izgubiti. Nije smak sveta. Moguće je da je na tajn način uticao da oni to dožive tako. A sa druge strane oni igraju u svojim klubovima gde su rezultati pod moranjem. Oni su možda najbolji igrači njihvih klubova."

"Sada posle plasmana na Svetsko prvenstvo mi smo već euforični. Mi smatramo grupa to se ne dovodi u pitanje, to se prolazi dalje. Mi već planiramo ko će nam biti protivnik u narednoj rundi."

Vi ste golman, lopta je okrugla, krajnje je vreme da se ona nama zavrti kako treba?

"Jeste, ali mi smo na svako veliko takmičenje odlazili sa velikim očekivanjima. I bilo je da vam kažem minimum četvrtfinale, polufinale. To stvara određeni pritisak, što je i normalno na kraju krajeva. Sigurno je da mi igrači ili ova sadašnja generacija da oni žele taj veliki uspeh. A sa druge strane to očekuju i Brazil i Kamerun i Švajcarska."

"Mi smo pokazali karakter u ovim poslednjim kvalifikaciama. Retko se dešavalo da mi gubimo 2:0, 1:0 protiv Portugalije, a da se vratimo", rekao je Ivica Kralj.

петак, 05. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару