Читај ми!

Svi povređeni fudbaleri i ostali što su pod znakom pitanja za odlazak u Katar

Španski list Marka napravio je spisak fudbalera koji neće igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, tu su i imena igrača koji su trenutno povređeni, te su pod znakom pitanja u nastupu za svoj nacionalni tim, lista igrača je podugačka.

Mudijal u Kataru se bliži, a pojedini fudbaleri prema pisanju svetskih medija neće biti u prilici da brane čast svoje reprezentacije na smotri najboljih selekcija sveta u fudbalu. 

Najnetipičnije Svetsko prvenstvo u istoriji, igraće se usred fudbalske sezone, sa velikim brojem igrača na vrhuncu forme, ali i mnogim povređenim fudbalerima koje nećemo gledati na velepnim stadionima širom Katara, piše Marka. 

Mundijal 2022. godine će biti nov događaj geografski, ali i zbog konteksta u kojem će fudbaleri igrati.

Iako je uobičajeno da igrači propuštaju velike fudbalske događaje, na ovom takmičenju lista "žrtava" ili "sumnjivih" je izuzetno duga, prenosi Marka.

Spisak će sigurno biti drugačiji u danima koji dolaze, jer još uvek ništa nije sigurno, dok selektori nacionalnih reperezentacija ne kažu poslednju reč.

Grupa A

Ovo je grupa u kojoj se nalazi tim domaćina i sa čijom utakmicom počinje Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Velika "žrtva" u selekciji Holandije je Vajnaldum, iako se za njegovu povredu zna mesecima unazad. Ostali fudbaleri u Van Galovom timu izgleda da nisu u opasnosti.

S druge strane, u Senegalu upadljivo je odsustvo Keite Baldea, fudbalera Barselone koji je kažnjen zbog dopinga i neće biti u prilici da igra na Mundijalu.

Holandija: Marten de Ron iz Atalante ima povredu primicača i još uvek je pod znakom pitanja, Brajan Brobi, mladi fudbaler Ajaksa je takođe pod znakom upitnika, a sigurno je da Vajnaldum neće biti u timu "Oranja".

Katar: Abdulah Al-Ahrak povreda prednjih ukrštenih ligamenta. 

Ekvador: Žoao Rohas ista povreda kao i kod fudbalera Katara. Robert Arboleda, povreda ligamenata skočnog zgloba, međutim doktori prognoziraju da bi mogao da zaigra na Mundijalu.

Senegal: Pape Abu Sise, problemi sa kukom, Bouna Sar, problemi sa kolenom, Keita Balde, antidoping prekršaj.

Grupa B

Engleska ima mnogo neizvesnih fudbalera. Ris Džejms, igrač Čelsija je neophodan za Sautgejtov tim, a čini se da ne bi bio 100% spreman za prvu utakmicu, međutim procene su da će biti u punom kapacitetu nakon grupne faze. Voker bi trebalo da bude spreman. Mekeni iz SAD-a, Azmun - Iran i Bejl - Vels, tri zvezde u svojih nacionalih timova ne bi trebalo da imaju problema prilikom igranja na Svetskom prvenstvu.

Engleska: Čilvel, povreda potkolenice, Ris Džejms je neizvesan, zbog povrede kolena, Kajl Voker, povreda prepona, Kalvin Filips, povreda ramena, Emil Smit Rou je nedavno imao operaciju prepona.

Sjedinjene Američke Države: Veston Mekeni, povreda lista, Majls Robinson, povreda ahilove tetive.

Iran: Sardar Azmun, povreda zadnje lože, Alahjar Sajadmaneš, povreda butnog mišića.

Vels: Geret Bejl, povreda zgloba.

Grupa C

Argentina je jedan od favorita za osvajanje titule na Svetskom prvenstvu, ali prethodne nedelje su u agoniji.

Igrači sa nelagodom koji su u nedoumici za početak Svetskog prvenstva i uvodni meč protiv Saudijske Arabije su: Romero, Paredes, Di Marija, Lo Selso, Dibala. To su fudbaleri koje Skaloni namerava da zove u tim, ali koji trenutno ne igraju sa svojim klubovima. Naravno, nijedan nije isključen 100%. Najdelikatniji slučaj je sa Lo Selsom.

U ostatku grupe već je pretpostavljeno odsustvo Korone zbog teške povrede dobijene na početku sezone. Raul Himenez bi trebalo da bude spreman.

Argentina: Romero, povreda butnog mišića, Leandro Paredes, povreda primicača, Anhel Di Marija, povreda primicača, ali se Juventusov igrač vraća na teren ovog vikenda, Lo Selso, čeka na lekarski izveštaj iz kluba, Huan Fojt, posttraumatska kontuzija, Paulo Dibala, kidanje mišića.

Poljska: Robert Gumni povreda aduktora, prepone, Jakub Moder, ukršteni ligamenti.

Meksiko: Korona, fraktura fibule, Raul Himenez, problemi sa kukom. 

Saudijska Arabija: Saleh Al-Šehri igrač Al Hilala još uvek nije zdravstveno u potpunosti stabilan, ove sezone odigrao je samo tri meča za svoj tim.

Grupa D 

Reklo bi se da je upaljena crvena lampa u timu Francuskoj. Pošto su se Karim Benzema i Orelijen Čuameni oporavili, Dešan je sada zabrinut za druge igrače. Znajući da su Pogba i Kante van terena zbog povrede, francuski trener se nada da će se Majk Menjan oporaviti i biti zamena Lorisu na golu "trikolora".

Francuska: Žil Kounde, problemi sa mišićima, Rafael Varan, povreda noge, Pol Pogba, povreda meniskusa desnog kolena, Kante, povreda tetive, Majk Menjan, list na levoj nozi, Bubakar Kamara, povreda kolena, Lukas Dinj, povreda skočnog zgloba, Lukas Ernandez, pokidani mišić desne noge.

Danska: Andreas Kristensen, uganuće skočnog zgloba, ali povreda nije značajnije prirode, pa će verovatno defanzivac Barselone biti zdrav do početka Mundijala.

Australija: Natanijel Atkinson, povreda skočnog zgloba, Kemi Devlin, povreda skočnog zgloba, Kajl Rouls, slomljeno stopalo, Hari Sautar, povreda, ukršteni ligamenti.

Tunis: Omar Rekik, povreda mišića lista leve noge, Elies Skiri, slomljena jagodična kost.

Grupa E

Nemačka žali zbog zvaničnog odsustva Tima Vernera. Sane i Rojs bi trebalo da budu smotri najboljih reprezentacija sveta u fudbalu.

Postoje sumnje o nastupu i kada je reč o golmanu Kostarike, Kejloru Navasu. Očekuje se da će biti spreman, ali pauza u PSŽ-u zbog povrede leđa mu remeti planove da može biti na nivou od pre nekoliko sezona.

Nemačka: Bela-Kočap, povreda ramena, Liroj Sane, ruptura mišićnih vlakana, Tomas Miler, problemi sa kukom, Florijan Virc, ukršteni ligament, Marko Rojs, povreda skočnog zgloba, Timo Verner, povreda ligamenata skočnog zgloba.

Španija: Erik Garsija, povreda butine i Mikel Ojarzabal, ukršteni ligament.

Japan: Ko Itakura povreda unutrašnjih ligamenata kolena, Hidemasa Morita, povreda mišića desne noge, Takefusa Kubo, povreda kolena, Takuma Asano, unutrašnji ligamenti kolena, Nakajiama, povreda ahilove tetive.

Kostarika: Kejlor Navas, problemi sa leđima.

Grupa F

Zlatna generacija Belgije će verovatno poslednji put igrati zajedno, ali postoje sumnje među vodećim igračima Roberta Martineza.

Jedan od njih, Lukaku koji je ove sezone retko igrao u Interu zbog problema fizičke spremnosti. Zapravo, on je u Briselu gde se oporavlja za Svetsko prvenstvo.

Eden Azar bi trebalo da bude redovan i timu "crvenih đavola".

Belgija: Toma Menije, slomljena jagodična kost, Aleksis Salemakers povreda unutrašnjih ligamenata desnog kolena, Romelu Lukaku, povreda fleksora ruke.

Kanada: Donil Henri, povreda butinog mišića, Skot Kenedi, povreda ramena.

Hrvatska: Marčelo Brozović, povreda butine, Domagoj Vida, preopterećenje, pod znakom pitanja.

Maroko: Ez Abde, zvezda reprezentacije Maroka doživeo je rupturu mišićnih vlakana, Jusef En-Nesiri, kontuzija ahilove tetive, Tarik Tisudali, povreda ahilove tetive.

Grupa G

Čini se da će Ričarlison igrati na Svetskom prvenstvu. Legendarni golman Švajcarske reprezentacije Somer je uključio alarme svog tima zbog problema sa skočnim zglobom.

Brazil: Bremer, povreda fleksora, Ričarlison, povreda potkolenice, Dijego Karlos, najverovatnije propušta takmičenje zbog povrede ahilove tetive, Lukas Pakueta, povreda lista i ramena, Artur Melo, problemi sa mišićima

Srbija: Erhan Mašović, povreda aduktora, problemi sa preponama, Ivan Ilić, lakša povreda, problem sa mišićima, Darko Lazović, slično kao i kod Ilića, Andrija Živković, povreda prsta, Dušan Vlahović, povreda aduktora, trebalo bi da se vrati na teren uskoro.

Kamerun: Nema poznatih povreda.

Švajcarska: Jan Somer, povreda skočnog zgloba, Niko Elvedi, grip.

Grupa H

Igrač Totenhema i fudbaler Južne Koreje, Son je pre nekoliko dana operisao levo oko. 

U međuvremenu, odsustvo Dioga Žote u Portugalu je više nego potvrđeno.

Onaj koji će se takođe boriti do kraja da igra na Svetskom prvenstvu je Ronald Arauho. Urugvajac čini sve što je u njegovoj moći da se oporavi.

Portugal: Diogo Žota, povreda lista, Pedro Neto, povreda skočnog zgloba, Rikardo Pereira povreda ahilove tetive.

Urugvaj: Kavani, upala desnog skočnog zgloba, Ronald Arauho, povreda aduktora, Mauro Arambari, povreda skočnog zgloba.

Gana: Nema poznatih povreda.

Južna Koreja: Son, povreda mišića lica.

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару