Ђоковић надиграо Милмана за полуфинале Ју-Ес опена

Ђоковић – Милман 3:0 (6:3, 6:4, 6:4). Новак Ђоковић је савладао Аустралијанца Џона Милмана и пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена. Наредни ривал нашег тенисера је Јапанац Кеи Нишикори. Полуфинални дуели играју се у петак.

Сјајан меч на "Артур Ешу", публика је имала прилику да ужива у фантастичним потезима оба тенисера. Велики отпор пружио је Аустралијанац. Доста дугих размена од којих је најдужа била 27 удараца. Новак је успео да нађе решење за игру упорног противника и закаже дуел са старим знанцем Кеијем Нишикоријем.

Новак је одлично ушао у меч. Био је сигуран на свој сервис. Већ у другом гему успео је да одузме сервис противнику и стигне до брејка предности. Стечено није испустио до краја сета. У шестом гему пропустио је четири брејк прилике за два брејка предности. Једину брејк шансу Милман је има у последњем гему, али је наш тенисер одбио овај напад и решио сет у своју корист – 6:4.

Други сет донео је наставак велике борбе. Ђоковић је константно нападао сервис противника, стварао брејк прилике, али их је и пропуштао. У деветом гему успео је да стигне до брејка. Потом је на свој сервис лако привео сет крају – 6:4.

После уводних гемова у трећем сету, које су тенисери решили у своју корист, Новак је успео да одузме сервис противнику и стигне до раног брејка. Наш тенисер је наставио да напада сервисе противника и у петом гему је пропустио прилику да стекне два брејка предности. У шестом гему Милман враћа брејк, а потом на свој сервис долази до предности од 4:3.

Потом Новак појачава и, уз још један брејк осваја наредна три гема, ставља тачку на овај сет и меч – 6:4 у трећем сету.

Српском асу ово је 11. узастопно полуфинале у Њујорку, где ће играти против Јапанца Кеија Нишикорија, који је претходно савладао Хрвата Марина Чилића са 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 6:4.

Нишикори је пре четири године победио Ђоковића у полуфиналу, али је после тога изгубио 13 пута узастопно за тренутни скор 14-2.

У другом полуфиналу састаће се Аргентинац Хуан Мартин дел Потро и бранилац титуле, Шпанац Рафаел Надал.

Ју-Ес опен се игра за наградни фонд од 25.282.400 долара.

Ток меча:

05.55 – Крај меча. Новак је сигуран на свој сервис и ставља тачку на овај исцрпљујући меч – 6:4 у трећем сету.

05.50 – На сервис противника наш тенисер осваја три везане брејк шансе. Користи трећу и има прилику да својим сервисом реши меч у своју корист.

05.47 – Новак прекида мини-серију противника – 4:4.

05.43 – Противник је потом био сигуран на свој сервис – 3:4.

05.41 – Милман користи своју прилику и одузима сервис Новаку и враћа брејк.

05.34 – Новак поново прети, осваја брејк шансу. Након изједначења долази до друге прилике. Међутим, противник успева да се одбрани и смањи на 3:2.

05.29 – Ђоковић потом осваја свој сервис-гем и потврђује брејк – 3:1.

05.23 – Новак одузима сервис противнику и долази до раног брејка – 2:1.

05.18 – Оба тенисера успевају да освоје своје сервисе на старту трећег сета.

05.05 – Наш тенисер лако осваја гем, којим решава и други сет у своју корист – 6:4. Сет је трајао 59 минута.

05.01 – Након освојеног сервиса, Ђоковић долази до две везане брејк шансе. Милман се брани. Уследила су још два изједначење после предности за противника. Потом Новак осваја и трећу брејк прилику. Двострука сервис грешка и наш тенисер долази до брејка предности – 5:4.

04.48 – Новак поново напада сервис противника и осваја брејк прилику, али није успео да је искористи. Милман потом осваја гем – 3:4.

04.44 – Оба тенисера сигурана своје сервисе – 3:3.

04.20 – Наш тенисер лако осваја сервис-гем – 1:1.

04.17 – На старту другог сета Новак осваја три везане брејк шансе, пропушта их. Потом долази до четврте шансе. Велика грешка на мрежи и ова прилика одлази у неповрат. Милман везује још два поена и добија уводни гем другог сета – 0:1.

04.06 – Ђоковић сервира за сет. Милман осваја прву брејк лопту. Новак преокреће и осваја гем и сет – 6:3. Први сет је трајао тачно 60 минута игре.

03.52 – Уз мало проблема, наш тенисер осваја свој сервис – 5:2.

03.48 – Након освојеног свог сервиса, наш тенисер има брејк лопту на сервис противника, изједначење. Потом Ђоковић осваја нову брејк шансу. Милман се брани сјајним сервисом. Уследило је још једно изједначење, после предности за противника. Новак долази до треће брејк лопте, али и она одлази у неповрат. Још два изједначења након предности за Аустралијанца. Наш тенисер долази до четврте брејк лопте. Уследило је осмо изједначење у овом гему. Потом Милман везује још два поена и осваја гем – 4:2. Гем је трајао 16 минута.

03.24 – Новак поново притиска сервис противника, 0:30. Међутим, Милман успева да се преокрене, 40:30. Уследило је изједначење. Потом Аустралијанац везује два поена и осваја свој сервис-гем – 3:1.

03.18 – Ђоковић лако осваја гем и тиме потврђује брејк – 3:0.

03.15 – Наш тенисер напада сервис противника и осваја прву брејк прилику на мечу. После дуге размене, 27 удараца, Милман успева да изједначи. Ђоковић осваја и другу шансу, коју користи и води са 2:0. 

03.09 – Новак сигуран на свој сервис – 1:0.

03.06 – Почео је меч.

03.00 – Играчи су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча. На подбацивању новчића Новак је имао више среће и изабрао је да први сервира.

02.42 – Ускоро очекујемо да се на терену појаве Ђоковић и Милман.

02.41 – Медисон Киз је савладала Карлу Суарез Наваро са 2:0 (6:4, 6:3) и пласирала се у полуфинале, где је очекује дуел са Наоми Осаком. 

02.06 – Медисон Киз осваја први сет против Карле Суарез Наваро са 6:4.

01.15 – Почео је меч између Кизове и Наварове. После тог дуела очекује нас меч Ђоковића и Милмана.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару