Басконија победила Звезду, па одлучила да укаже велику част њеној легенди

Шпански кошаркашки клуб Басконија, одлучио је да под сводове дворане "Фернандо Буеса" подигне дрес који је са великим успехом три сезоне носио бивши српски кошаркаш Игор Ракочевић.

"Ракоч" је дрес клуба из Виторије носио у периоду од 2006. до 2009. године, који тада носио име Таукерамика.

У том периоду, освојена је једна титула првака Шпаније (2007/08), један Куп Краља и три суперкупа.

Уз то, он је у том клубу играо вероватно најбољу кошарку у каријери и дошао до престижне награде "Алфонсо Форд", за најбољег стрелца Евролиге 2009.

"Мој бивши клуб Басконија одлучио је да у моју част окачи на врх хале дрес у којем сам провео невероватне године препуне успеха, пријатељстава и најлепших могућих тренутака. Играти за овај клуб је била ЧАСТ и привилегија, и овом приликом им захваљујем свим својим срцем", између осталог је написао Ракочевић у поруци на Инстаграму

Поред Басконије, Ракочевић је оставио велики траг и у Црвеној звезди, за коју је играо у три наврата и у којој је 2013. године завршио одличну играчку каријеру. 

Управо су се два Игорова клуба недавно састала у мечу Евролиге у београдској Арени, а победу је славио гостујући састав.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво