Лејкерси покорили Флориду, Мајами нова жртва у низу

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса савладали су на гостовању екипу Мајамија са 113:110 и уписали 23. победу у 26 одиграних мечева у НБА сезони.

Ватрена атмосфера и плејоф интензитет гледао се у борби Мајамија и Лејкерса на Флориди.

Обе екипе су пре меча биле у великом победничком налету и имале мотив за победу. Мајами до овог меча није изгубио меч на свом паркету, док су Лејкерси везали 12 везаних победа на гостујућем терену.

Меч је обележио и повратак Леброна Џејмса на паркет "Американ Ерлајнс Арене", а публика га је дочекала овацијама. Џејмс је ипак имао веома лоше прво полувреме, у којем је имао чак седам изгубљених лопти.

Мајами је знатно боље ушао у меч и у првом полувремену били боља екипа, која је заслужено водила. У неколико наврата предност домаће екипе износила је 14, 12 и десет поена.

Ипак, по ко зна који пут ове сезоне Лејкерси у друго полувреме улазе са много енергије, концентрације и боље игре, што им у великој мери помаже да забележе победу.

Знатно су смањили број изгубљених лопти, направили серују 20:4 у трећој деоници и преузели вођство.

На крилима Џејмса и Дејвиса тим из Лос Анђелеса повео је десет разлике, а Мајами упркос шутевима Нана, Робинсона и Батлера, није успео да ту предност анулира до краја меча.

"Врелина" је у последњих десетак секунди успела да смањи на три поена предности, одбрани се, али не и да погоди шут за продужетак. Батлер је у веома конфузној завршници успео да искреира позицију за шут, али лопта није ушла у кош.

Најефикаснији у победи "језераша" били су Дејвис са 33 поена и десет скокова, и Џејмс са 28 поена, 12 асистенција и девет скокова. У редовима Мајамија истакли су се Батлер са 23, Џоунс са 17 и Нан са 16 поена.

Лос Анђелес лејкеси уписали су 23. победу у 26 одиграних мечева и налазе се на првом месту Западне конференције. Тим из Калифорније уписао је 16. победу у протеклих 17 мечева, а 13. заредом на гостујућем паркету.

Мајами је уписао седми пораз у сезони, тек први на свом паркету и са скором од 18-7 налазе се на другом месту на табели Истока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво