Ивановић: Меч са Аустријом невероватно важан

Капитен фудбалера Србије Бранислав Ивановић рекао је да утакмица против Аустрије може да буде пресудна и да његова репрезентација у тај дуел, као и у сваки, улази као аутсајдер.

"Ова екипа у сваку утакмицу мора да улази као аутсајдер. Аустрија је екипа која игра на високом нивоу, са много трчања. Мораћемо да урадимо много ствари како бисмо могли било чему да се надамо. Победа би била велики корак. Ово може да буде пресудан моменат за обе екипе. Треба бити опрезан, не треба срљати", рекао је Ивановић.

Србија ће у недељу дочекати Аустрију, у трећем колу Групе Д квалификација за Светско првенство 2018. године у Русији.

Ивановић је навео да је његова екипа жељна доказивања и добрих резултата.

"Жељни смо резултата и доказивања. Притисак је потребан у фудбалу, из притиска се расте, само га треба најбоље могуће каналисати", навео је он.

Србија после два кола има четири бода, колико и Аустрија, Велс и Ирска, а Ивановић је казао да ће свака утакмица до краја квалификација бити "као финале" и да мора да се игра са дозом опреза и императивом победе.

Он је истакао да је битан само резултат, а да добра игра долази "кроз сигурност и бодове", када их има довољно и када је екипа растерећена.

Према његовим речима, утакмица са Аустријом је "од невероватног значаја" за обе екипе.

"Утакмица са Аустријом је од невероватног значаја за целе квалификације. У ово доба прошлих година смо били далеко од пласмана. Морамо да имамо велику дозу опреза, поштовања и самопоуздања, како бисмо извукли позитиван резултат", рекао је капитен "орлова".

Ивановић је навео да ће репрезентација Србије "урадити све" да искористи слабости Аустрије, које наредни противник "сигурно има".

Наредног протвника оценио је као "веома озбиљног и за свако поштовање", да у сваком тренутку знају како треба да играју и да је почео квалификације онако како је желео.

Као најопаснијег противничког играча навео је Марка Арнаутовића, који попут њега наступа у Премијер лиги Енглеске.

"Имам велико поштовање према њему јер је последњих годину и по, две веома много напредовао, сазрео као играч и у неким моментима прерастао екипу у којој игра. Може да реши утакмицу, биће највећа претња нашем голу", рекао је Ивановић.

Ивановић је био члан тима који је у квалификацијама за Светско првенство 2010. два пута победио Аустрију. Он је навео да се добро сећа тих дуела.

"Прву утакмицу смо играли у гостима, али као да је било у Србији јер је две трећине стадиона било наших навијача. Та утакмица је била прекретница. У Београду је било веома тешко, 1:0, после једне њихове грешке, а они су имали шансе. Сећам се по добром, али је сада нешто тотално ново. Надам се да пишемо нови добар почетак", рекао је Ивановић.

Утакмица ће почети сутра у 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи