Епилог дербија: Повређено осам полицајаца, приведене 44 особе

Најмање 44 особе приведене и осам полицајаца повређено у сукобима полиције и навијача Црвене звезде и Партизана пред 152. "вечити" дерби. Туче навијача на Новом Београду и код Хајд парка. Јаке полицијске снаге уз подршку хеликоптера биле су распоређене широм града.

Осам полицајаца повређено је у сукобима са навијачима уочи "вечитог дербија", рекао је министар полиције Небојша Стефановић, наводећи да су у акцији полиције приведене 44 особе.

Серија инцидената почела је неколико сати пред почетак утакмице на Новом Београду, када је група хулигана напала једну особу, која је после туче остала да лежи на поду.

Инциденти су забележени и око Железничке станице, а озбиљан сукоб полиције и навијача забележен је и код Хајд парка.

Полиција је брзо интервенисала и смирила страсти, испаливши том приликом седам патрона сузавца. Хулигани су полицију гађали бакљама и флашама.

Овако је протекао дан за дерби у Београду: 

19.45 - Током дана приведена су 44 лица, док је осам припадника полиције повређено, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

18.20 - Више од 20 навијача је ухапшено, а у неколико туча уочи 152. фудбалског дербија између Партизана и Црвене звезде има и повређених.

Како наводи Н1, приведени су навијачи због туче, напада на полицију и поседовања пиротехничкких средстава.

Уочи дербија дошло је до сукоба навијача, а потом и сукоба са полицијом код Хајд парка, а претходно је дошло до туче на Новом Београду.

17.30 - Све је спремно за 152. дерби... 

17.00 - Дошло је до озбиљнијих сукоба навијача Црвене звезде и полиције на надвожњаку изнад моста "Газела". Навијачи су засули полицију бакљама и осталим предметима. Полиција је одговорила сузавцем, испалили су седам патрона. После десетак минута ситуација се смирила, јавља репортер РТС-а.

16.50 - Фудбалери Црвене звезде стижу на стадион Партизана...

16.30 - Полако пристижу навијачи на стадион Партизана...

16.20 - Јаке полицијске снаге широм града...

16.10 - Окупљају се навијачи на Сењаку...

16.00 - Како се види на снимку који се појавио ја "Јутјубу" десетак навијача напало је једног, који је пао на асфалт, а потом су се нападачи разбежали.

Нападнути навијач остао је на улици, а трамвај, из којег су навијачи изашли пре напада, остао је на станици и није кренуо док се ситуација није смирила.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару