Полуфинале "немогућа мисија", да ли је седмо место достижно

Рукометашице Србије су победом над Словенијом обезбедиле учешће у наредној фази Светског првенства у Јапану. Међутим, као последњем тиму у новоформираној Групи 1 без иједног пренетог бода, Србији следи тешка борба за остварење зацртаног циља – пласман међу најбољих седам екипа света, који води у квалификације за Олимпијске игре.

Љубитељи рукомета у Србији проживели су прави "ролеркостер" емоција након прве недеље Светског првенства за жене у Кумамоту. Неизвестан дуел и пораз од Норвешкедебакл против Холандије и на крају трилер завршница меча са Словенијом. Све се ипак завршило жељеним пласманом српског националног састава у следећу рунду такмичења.

А после групне фазе - групна фаза. Девојке настављају првенство у Групи 1 са шестог места и нула поена пренетих из Групе А. Испред су Данска са једним, Јужна Кореја и Норвешка са два, Немачка са три и Холандија са четири пренета бода.

Наше репрезентативке чекају утакмице са Јужном Корејом, Немачком и Данском. О квалитету тих екипа довољно говори чињеница да актуелне европске и светске шампионке Францускиње нису "преживеле" и предстоји им утешно такмичење - Председнички куп, односно борба за 13. место.

Србија је на последњим сусретима са поменутим репрезентацијама била успешна – на припремном турниру у Сеулу победила је Јужну Кореју, Данску на Европском првенству 2018. године, док је са Немачком ремизирала 2017. године.

Да ли формат такмичења одговара Србији 

На претходном првенству света у Немачкој примењен је познати формат такмичења – након утакмица по групама почела је нокаут фаза. Репрезентација Србије се тада пласирала у осмину финала без пораза, али су Црногорке прекинуле тај низ.

То показује да тимови у нокаут фази имају само једну шансу за наставак и да један лош меч руши све снове. Због тога се чини да формат такмичења по групама погодује репрезентацијама које се нису прославиле у првом кругу.

Дуели који следе су јединствена шанса за исправљање свих мана у игри. Међутим, на пласман Србије утицаће и исходи других мечева.

Због свих поменутих околности, зацртани циљ о седмом месту на првенству и учешћу на квалификационом турниру за Олимпијске игре и даље је достижан, али је неминовно да ће бити потребно много труда да би се тај циљ и остварио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво