Златним сиренама потребна помоћ за одлазак на Светско првенство

Док траје Светско првенство у фудбалу чини се да смо помало заборавили на остале спортове. Један од најатрактивнијих је уметничко пливање, или - бал на води. Ових дана најмлађе репрезентативке припремају се за светско првенство у Севиљи, а потребна им је и мала помоћ.

Оне су златне сирене са Дорћола. Тара и Катарина државне су првакиње у уметничком пливању, а освајају и најзначајнија светска такмичења - када на њих имају шансе да оду. За светско првенство у Севиљи већ су избориле пласман, али за пут немају новац.

"Увек је у нашем споту у млађим селекцијама самофинансирање у питању што од родитеља, што од клубова, што од потенцијалних спонзора. Нешто што је њима потребно са оваквим талентом и резултатима које имају последњих седам година да покушају да уђу у финале кадетског светског првентства је 990 евра", објашњава тренер кадетске репрезентације у уметничком пливању Марија Сеница Јововић.

У Србији у 13 клубова синхроно пливање тренира око 2.000 деце. Ове две девојчице тандем су већ пет година.

"Тренирамо два пута дневно скоро сваки дан и најзахтевније нам је у базену те кореографије које изводимо.Највише ми се свидео тај тимски тад у уметничком пливању и кореографије како се то изводи и занимљиво то изгледа", каже репрезентативка у синхроном пливању Тара Пудар. 

Репрезентативка Катарина Адамовић каже да су одувек заједно тренирале и да их доста људи већ препознаје као тандем.

"Ово  није само обично пливање него има и балета, гимнастике, мало плеса, тако да је другачије од свих осталих спортова а и не тренира много девојака овај спорт", прича Катарина. 

Ако савладају препреку мању од 1.000 евра, кажу да ће најмањи проблем бити да се изборе за прво место међу 30 тимова на светском првенству у Шпанији наредног месеца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару