Србија дочекала шампионе

После одличних и успешних наступа на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, српски олимпијци стигли у Београд.

16.30 - Теодосић и Ђорђевић поносни, верују да Србија има сјајну будућност.

16.16 - "Ово је најтежи турнир у каријери, никад нисам освојио олимпијско злато. Мој кум Живко Гоцић и ја се опраштамо, а као мали смо сањали да будемо најбољи на Олимпијским играма, а ово нам је била последња шанса", рекао је ватерполиста Слободан Никић и додао да су уморни од пута, али једва чекају да се појаве на балкону. 

16.15 - "Невероватан је осећај. Освојили смо све што се може освојити. Било је тешко, расли смо из меча у меч... Сада је време за одмор", рекао је ватерполиста Душан Мандић.

16.15 - Кајакаши поручују да почињу са припремама за Токио.

16.14 - "Добар је осећај вратити се, с обзиром на наш пут на Играма, али и на пут назад. Свака част нашим људима у Дубаију, очигледно да смо урадили нешто лепо за све њих", рекао је ватерполиста Душко Пијетловић.  

16.13 - "Осећам се лепо у Србији, захвална сам на шанси коју ми је Србија дала, да наступим на Олимпијским играма", рекла је кошаркашица Данијел Пејџ.

16.10 - "Не знам да ли је неко очекивао овакав успех у Рију. Није битно које су медаље, јер све сијају златним сјајем. Исписали смо историју, осећај је фантастичан и поред дугог и напорног пута", рекао је кошаркаш Мирослав Радуљица и поздравио све који се осећају Србима.

16.08 - "Свака медаља нам је битна. Бити трећи на свету је већи успех од првог места у Европи. Драго нам је што смо усрећили народ", рекла је кошаркашица Ана Дабовић. 

16.06 - "Последњи дани су били фантастични. Све екипе су направиле успех. Емоције је показала и Марина Маљковић, која ретко то ради, што говори о успеху који смо направиле", рекла је кошаркашица Соња Петровић.

16.05 - "Још нисмо свесне успеха. Док смо биле у олимпијском селу, све нам је било некако нормално. Тек сада видимо еуфорију. Биле смо утучене некон пораза у финалу, нисмо задовољне сребром, али то је огроман успех. Балкон је сан сваког спортисте", рекла је одбојкашица Јована Стевановић. 

16.04 - "Било је прелепо искуство. Мени су ово треће Олимпијске игре, али најлепше – и што се тиче спорта, дружења, медаља...", рекла је одбојкашица Стефана Вељковић. 

16.02 - "Нисмо још свесни какав успех смо постигли, још сређујемо утиске", рекао је кошаркаш Милан Мачван и открио да је атмосфера у српском олимпијском тиму била одлична, да су сви размењивали утиске и помагали једни другима. 

16.00 - Одбојкашице и селектор Зоран Терзић поручили да су испунили обећање.

16.00 - Почела је конференција за медије, на којој прво говоре Зоран Терзић и Маја Огњеновић, селектор, односно капитен женске одбојкашке репрезентације.

16.00 - "Већа је еуфорија него што смо мислили. Изгледа да је ово баш велико за нашу нацију", рекао је кошаркаш Никола Јокић и захвалио на дочеку.

15.44 - "Тек ћемо бити свесни шта смо урадили. Пресрећни смо што смо толико радости донели", рекла је за РТС кошаркашица Милица Дабовић, освајачица бронзане медаље, по доласку у Београд.

15.24 - Авион са српским олимпијцима је управо слетео на београдски аеродром "Никола Тесла". Дочекан је воденим топовима.

13.45 - "Била ми је част да носим заставу Србије на Олимпијским играма", рекла је за РТС Тијана Богдановић, освајачица сребрне медаље у Рију, по доласку у Београд.

13.30 - "Поносна сам на српске олимпијце", поручила је Милица Мандић, освајачица злата у Лондону 2012. године.

12.45 - Авион у којем су Тијана Богдановић и Милица Мандић, као и српски атлетичари, слетео је у Београд.

Први авион, у којем су Тијана Богдановић и Милица Мандић, као и атлетичари, слетео је у Београд око 12.40.

Велики број људи је на аеродрому "Никола Тесла" дочекао део српског олимпијског тима.

"Немам трему, али ми је стварно срце пуно. Велика част и одговорност je носити заставу на затварању Игара. Нисам се надала да ћу ја носити заставу, али пошто су сви спортисти који су освојили злато отишли раније, та част је припала мени и са поносом сам носила заставу", рекла је за РТС Тијана Богдановић по доласку у Београд.  

Милица Мандић, која је у Лондону 2012. године освојила прво злато за Србију на Олимпијским играма, у Бразилу је остала без одличја.

"Срећна сам што смо се вратили, мало тежи период за мене, ипак нешто што сам желела није се остварило, али добро, живот иде даље... Ипак ону другу половину среће чини овај сјајан тим, почевши од Штефанека, који је започео све ово, Тијане Богдановић, са којом делим живот протекле три године, много сам срећна због ње и успеха који је остварила јер је била невероватна... Одбојкашице, кошаркаши, Ивана Шпановић... Толико сам поносна на њих и мислим да су усрећили народ са својим медаљама", поручила је Милица Мандић. 

Богдановићева је освојила сребро, иако је, по мишљењу људи из таеквонда, заслужила златну медаљу.

"Тијанино финале сте видели сами... Нисмо имали више могућности да се жалимо, јер 11 камера нису могле да забележе пад противнице и семафор у исто време. Добили смо признање свих људи који руководе светском федерацијом, али таква су правила", рекао је тренер Драган Јовић.

С друге стране, Јовић каже да остаје жал за добрим наступом Мандићеве.

"Остаје жал за добрим резултатом Милице Мандић, коју је, вероватно, притисак зауставио. Никада није била спремнија, али такав је спорт... Она је велики шампион и има удела у Тијаниној медаљи. Шта је ту је, вратили смо се са једном медаљом, задовољан сам свакако, али морам да будем и реалан, јер могло је да буде боље", рекао је Јовић.

Он је оценио да ће Мандићева, којој је тешко пао резултат у Рију, брзо вратити на победничку стазу. 

"Србија воли спорт, Милица је задужила Србију резултатима које је постизала и пре и после Лондона. Данас је нови дан, сутра је други дан, биће нових такмичења и она ће храбро наставити даље. Такву упорност и такву особу ретко срећете у свету спорта и верујем да ће се она са овим изборити", рекао је Јовић.

На наредним такмичењима, српске таеквондисткиње ће бити на мети осталих такмичара.

"Тијана је победом над Кинескињом Ву постигла нешто... као када би наши кошаркаши савладали САД са 20 разлике у финалу... То је био однос снага. Свакако да ће бити на мети осталих такмичара, али то смо преживљавали четири године са Милицом и носићемо се техником и тактиком. Такав је спорт, ако хоћете да будете на врху, морате да очекујете да неко хоће да вас скине са врха", закључио је Јовић.

Србија је на Играма у Рију освојила укупно осам медаља – две златне (Давор Штефанек, ватерполисти), четири сребрне (таеквондисткиња Тијана Богдановић, кошаркаши, одбојкашице и кајакаши) и две бронзане (кошаркашице и Ивана Шпановић).

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару