Читај ми!

Пикси за РТС: Сви играчи у конкуренцији за тим, судбина је у нашим рукама

Селектор Драган Стојковић Пикси је за РТС рекао да је здравствена ситуација фудбалера Србије далеко боља него што је била пре меча са Бразилом, као и то да ће сви играчи бити у конкуренцији за први тим против Камеруна.

Уочи меча Србије против Камеруна селектор Драган Стојковић је истакао да га радује ситуација у којој његов тим има све конце у својим рукама. 

Каква је тренутна ситуација са играчима?

"Мене највише занима... Видите по мом осмеху. Ситуација није одлична, не могу да кажем да је одлична, али далеко боља, него што је била неколико протеклих дана. Задовољан сам, поготову последња два дана тренинзима које смо одрадили, под добрим, јаким интензитетом. Играчи су одговорили на прави начин, радује ме да су играчи били јако мотивисани и одрадили су све оно што смо тражили, поготву на физичком плану где су показали одличну ангажованост. Мене као селектора радује да су за нас важнији играчи у далеко бољој ситуацији него што су били пре утакмице са Бразилом", истакао је Стојковић.

Да ли то значи да у овом тренутку можете да рачунате на све играче које сте довели на Мундијал?

"Тако је, у сваком случају радује ме то да ћу хладне главе одаберати тим, што није био случај пре Бразила. Најгоре што тренеру може да се деси је да му тим састављају доктори... Овога пута мислим да ће сви играчи бити у конкуренцији за тим, а видећемо ко ће играти. Најважније да су Костић, Влаховић, Митровић, Вељковић и Илић... да не набрајам даље, у далеко бољој позицији него што су били", рекао је селктор Стојковић.

Да ли ћете играти са два нападача у формацији у којој сте играли током квалификација и у Лиги нација?

"Могуће, видећемо. Мислим да није пракса да причамо о тиму дан пре утакмице. Ниједан тренер вам то неће рећи. Постоји могућност да почнемо са једним, да завршимо са двојицом или да почнемо са двојицом, завршимо са једним "класичним" нападачем. Иако сви играчи морају да учествују у одбрани али и нападу. То је потпуно јасно", каже Стојковић.

Одржали сте састанак након утакмице са Бразилом на коме сте двадесетак минута причали играчима. Шта сте им рекли, како се спремити за наредну утакмицу?

"Морамо да подигнемо главу, није срамота изгубити од Бразила, по мом мишљењу деловали смо јако коректно у првом полувремену, иако смо знали да практично играмо без напада. То је евидентно било... Касније смо пали после првог примљеног гола, али против Бразила је било тешко одбранити се.

Једноставно, једна анализа целе ситуације и да је добро да смо Бразил склонили са дневног реда. Знали смо још априла, када смо извукли групу да ће се остале три екипе у групи борити за друго место. Судбина је у нашим рукама, ми одлучујемо о себи. И то је добро. Зато се радујем. Причали смо двадесетак минута, приметио сам да је пажња била велика и да су играчи то прихватили, сви смо сагласни, нема нејасних ствари", закључио је селектор Драган Стојковић Пикси.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару