Читај ми!

Поруке подршке за неутешног Харија Кејна

Нападач репрезентације Енглеске и Тотенхема Хари Кејн је у четвртфиналној утакмици против Француске прошао трновит пут од јунака и рекордера до трагичара меча због промашеног једанаестерца. Упркос разочарању због елиминације са Мундијала одмах по окончању утакмице Кејну су на друштвеним мрежама и медијима почеле да пристижу бројне поруке подршке од активних и бивших репрезентативаца.

У борби са Француском за пласман у полуфинале Хари Кејн је прво у 54. минуту постигао погодак са беле тачке за изједначење и достигао рекорд Вејна Рунија по броју постигнутих голова за репрезентацију.

А онда је у 84. минуту промашио са беле тачке пропустивши нови прилику за изједначење што је његов тим коштало елиминације.

По завршетку меча одмах су почеле да му пристижу поруке у којима активни и бивши репрезентативц истичу колико му је било тешко и пружају му подршку уверењем да га овај пропуст неће превише потрести и да ће наставити са одличним играма.

Међу првима се огласио Вејн Руни чији је рекорд на листи најбољих стрелаца Енглеске Кејн изједначио погодивши први пенал.

„Веома ми је жао момака, али сам поносан на начин на који су играли овај турнир и требало би да и сами буду поносни на себе. Честитам Харију Кејну на изједначењу рекорда, ускоро ће бити онај стари и не могу да замислим никога бољег да преузме одговорност. Горе главу, Хари", поручио је Руни.

Његов саиграч Џордан Хендерсон је одмах после меча подржао је капитена подсетивши на све што је до сада урадио.

„Знамо колико је Хари постигао пенала за нас, колико је допринео головима да би нас довео довде. Ово ће га ојачати. Он је првокласни нападач и наш капитен, вратиће се", рекао је Хендерсон.

Бивши енглески фудбалер Алан Ширер, најбољи енглески нападач у последњој деценији, који је са 260 голова најбољи стрелац Премијер лиге, на основу свог искуства покушао је да опише како се Кејн осећа и кроз шта пролази.

„Нападача не чине само постигнути голови већ и промашаји. Овај пенал ће Харија болети и прогањати целог живота. Али, вратиће се, биће онај стари, тражиће лопту - јер то је оно што нападачи раде. Хари је изузетан нападач. Изузетан играч и тачка. Познајем ту позицију. Знам да ће забити главу у јастук вечерас, и сутра вече и наредних ноћи. Знам да ће зурити у плафон. Проживљаваће овај пенал изнова и изнова. Пролазиће кроз све испочетка и покушавати да убеди себе да је погодио. Ово ће га пратити заувек", написао је Ширер.

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару