Читај ми!

РТС на првом тренингу бразилских фудбалера у Италији

Прву утакмицу на Светском првенству у фудбалу, Србија игра против Бразила. Многи играчи репрезентације Бразила иначе играју у италијанским клубовима, па су изабрали ту земљу за припремне тренинге пред Светско првенство. Наша дописница из Италије Сања Лучић ексклузивно је присуствовала тренинзима заједно са медијима из Бразила.

Фудбалери бразилске репрезентације и делегација која броји 74 члана налазе се у Торину у тзв. Јувентусовом центру који обухвата хотел у коме су одсели, затим терен, сауне, базен и све оно што им је потребно за ових неколико дана тренинга.

Велики број навијача је претходна два дана дочекао фудбалере уз бразилске заставе, веома срећни што је њихов тим изабрао баш Торино за тренинге. Фудбал је светиња у Бразилу, а то је тим свих Бразилаца.

И мада су у Торину већ скоро три дана, тек јуче поподне су одржали први прави тренинг у Јувентусовом тренинг центру, који су испратили већином медији из Бразила. Овај однос Бразила и Торина је почео 1990. године са Светским првенством у Италији и наставља се и данас, 32 године касније.

Бразилски клуб ће у Торину тренирати до 19. новембра, када ће полетети за Катар. Неки играчи су слетели у недељу, а неки јуче. Ту су и Данило, Алекс Сандро и Бремер, који иначе играју за Јувентус па су заправо остали код куће, а у Катару ће носити: Данило број 2, Алекс Сандро 3 а Бремер 22.

Данило је на конференцији за новинаре, којој је присуствовала сва бразилска штампа, а на којој је РТС имао јединствену могућност да присуствује, рекао који су по њему тимови, као и играчи, на које треба обратити пажњу.

"Франуска и Аргентина су два заиста јака тима. Влаховић има велики потенцијал, то је показао са Фјорентином и сада са Јувентусом, све је бољи и опасан је јер има 'личност'. Костић је баш јак. Има одличан крос и биће оружје које је потребно неутралисати. Али ће бити баш занимљиво срести их као противнике у Катару. Но од када сам дошао у Италију, побољшала се моја игра у одбрани и то је оно што могу да дам репрезентацији Бразила. Јако сам поносан што је Бразил овде где је сада моја кућа. Пре две недеље сам био овде са Титеом, показао сам му центар и терен, стадион. Једва чекам Светско првенство, волео бих да је већ сутра. Ми знамо да су ови дани тренинга важни, али ми бисмо волели да већ сутра почнемо", рекао је Данило Луиз да Силва.

"Србија има одличне нападаче, Влаховића, Костића као и Тадића, за кога мислимо да се чувао у дуелу са Ајаксом у шампионату баш зато да би дао максимум на Светском првенству. Бразил се вероватно не боји никога, не само Србије, они су баш јаки ове године и имају одличне играче као што су Милитао, Тијаго Силва, Бремер, Казимиро, Фред...", рекао је Маноло Кирико, новинар листа Мола Италија.

Аденор Леонардо Баки, познат под надимком Тите, технички комесар бразилске репрезентације, донео је делић Светског првенства у Италију, која ове године не учествује. За медије је изјавио да му је јако жао што неће бити Италије на Мондијалу што је део мистерије фудбала, али да зна да ће се ова земља ускоро вратити на светско такмичење.

"Јако је тужно што не игра Италија, не заборавимо да је то земља фудбала и после Бразила, а сада заједно са Немачком, јесте земља која је освојила највише светских првенстава, у прошлости и два заредом. Заиста нам је жао што не игра други пут узастопно", констатовао је Маноло Кирико.

Бразил игра прву утакмицу против Србије 24. новембра од 20 сати, и то је први дан групе Г у којој се налазе још Швајцарска и Камерун. Тите је изјавио да зна да је Бразил фаворит овог шампионата, али да треба обратити пажњу и на Француску и Белгију. Помињао је и друге репрезентације попут Аргентине, Енглеске, Немачке, Португалије, Шпаније али не и Србију.

петак, 05. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару