Na mladima svet ostaje

Mladi srpskog porekla u inostranstvu često zasene svoju sredinu veštinama i znanjem koje ponesu iz matice. U Magazinu Srbije na vezi otkrićemo vam neka imena koja su zaintrigirala domaću i svetsku javnost. Marko Mitanovski, Marija Veljović, Milica Pašić, Vicko i Masterblasterovci... neki su od mladih ljudi čijim se uspesima u svetu radujemo. Na RTS SAT, u četvrtak, 9. februara u 21:00 sati.

Srbija je geografski mala zemlja sa velikim brojem talentovanih sportista, mladih opredeljenih za prirodne nauke, inovacije, umetnost . Mladi srpskog porekla u inostranstvu često zasene svoju sredinu veštinama i znanjem koje ponesu iz Srbije. Magazin Srbije na vezi, pravi je kolaž takvih talenata...

Mladi kreator Marko Mitanovski svojom kolekcijom podigao je na noge ljubitelje mode u prestižnom "Balensijaga" muzeju u Baskiji u Španiji i na nedelji mode u Londonu... On već sarađuje sa nekoliko svetskih zvezda među kojima je i Lejdi Gaga.

Marija Veljović, dvadesetčetvorogodišnja studentkinja iz Kragujevca je i profesionalni teniski sudija. Posle Vimbldona, ATP turnira u Londonu i Australijen opena, pozvana je da sudi na predstojećoj Olimpijadi u Londonu .

U klasičnoj muzici predstaviće se Milica Pašić, harfiskinja, najmlađa članica beogradske filharmonije, a u rok muzici članovi prve škole za pop i rok u Srbiji, koji su nedavno objavili i prvi kompakt disk-Vicko i Masterblasterovci.....Oni će nam pokazati i kako zvuči afrički instrument đembe.

Licencu za pripremanje japanskog sušija dobila je jedna Valjevka, koja se iz Francuske vratila u Srbiju .

Gledaoce će, o životu srpske dijaspore na Islandu, upoznati Nebojša Čolić, inženjer za zaštitu životne sredine.

Urednik i voditelj Jelena Đorđević Popović. Reditelj Dragica Gačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару