Читај ми!

KK "Kosovo" evropski prvak srpske dijaspore

Košarkaški klub Kosovo pobednik je 15. po redu Evropskog košarkaškog prvenstva srpske dijaspore, održanog u Diseldorfu.

Na petnaestom po redu Evropskom košarkaškom prvenstvu srpske dijaspore u Diseldorfu, na kojem je učestvovalo deset ekipa, prvo mesto osvojio je Košarkaški klub "Kosovo". Pobednička ekipa ovogodišnjeg košarkaškog prvenstva sastavljena je od momaka koji uglavnom žive u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a klub nosi ime po dalmatinskom mestu Kosovo, u okolini Knina.

Takmičarske ekipe bile su podeljene u dve grupe - u grupi A nadmetali su se: Stari prijatelji (domaćin turnira) - Diseldorf, Kosovo - Knin, Veseli Šumadinci - Roterdam, Sinđelić - Geteborg, Beograd - Minhen, a u grupi B: Srbija - Malme, Beobasket - Duizburg, Sveti Nikola - Vesteros, Kamden najts - London, Vijena igls - Beč. Preliminarni mečevi po grupama igrali su se u petak, a subota je bila rezervisana za završnicu, polufinalnu i finalnu utakmicu.

U prvom meču polufinala, Beograd Minhen savladao je Srbiju Malme sa 49:42, a u drugom Kosovo je bilo bolje od Vijena iglsa - 67:63. U borbi za treće mesto, Srbija Malme savladala je Vijena igls sa 54:48, a ovom meču prethodilo je takmičenje u bacanju "trojki", za koje se prijavilo petnaest bacača. Najbolji, sa sedam ubačenih lopti, bio je Milan Ćurčić.

Veliki preokret dogodio se u finalu - prvu četvrtinu Beograd Minhen ubedljivo je rešio u svoju korist, ali je ekipa Kosova u nastavku potpuno preokrenula igru i rezultat. Predvođen trenerom Ilijom Jovićem, KK "Kosovo" je u sastavu: Čokanović, Dragojlović, Lazić, Jović, Radnović, Mičić, Đorić, Đorđević, Vukičević, Petrović, Ćurčić, bez poraza i pobedom u finalu sa 59:46 osvojio titulu evropskog prvaka srpske dijaspore.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nenad Đorić iz KK "Kosovo", a prvi tehničar je Dragiša Najdanović iz Vijena igls. Turnir su sudili nemački arbitri, a među brojnim gledaocima i gostima bili su i Vestfalija Pavle Konopek, menadžer Centralnog saveta Srba pokrajine Severena Rajna, zamenik sekretara Dejan Grujić, Danilo Radmilović i Neđeljko Đokić, sveštenici Srpske pravoslavne crkve iz Diseldorfa.

Pokrovitelj turnira list Vesti podelio je pehare prvoplasiranim ekipama, kao i diplome i knjige svim timovima koji su učestvovali. Posle takmičenja ekipe su se okupile na sastanku, na kojem je za domaćina narednog, 16. po redu, košarkaškog Evropskog prvenstva srpske dijaspore određen KK "Vijena igls" iz Beča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару