Investitori zainteresovani za srpsko tržište

Srbija je najbolje mesto za investiranje u jugoistočnoj Evropi, ocena je sa skupa "Nove investicione mogućnosti u Srbiji", održanog u Austriji.

Ambasada Republike Srbije u Austriji u saradnji sa advokatskom kancelarijom "Lanski i Gancger" organizovala je skup "Nove investicione mogućnosti u Srbiji", čiji je cilj, prema rečima Milovana Božinovića, ambasadora Republike Srbije u Austriji, da pospeši saradnju i pokaže da su zapadni Balkan i Srbija na pravom putu. Gabrijel Lanski, advokat, rekao je da je Srbija neiskorišćeno tržište, te da je interesovanje investitora poraslo.

"Snažnije političko uključivanje Srbije nije važno samo za nju, već i za Evropu, a pristup Uniji je perspektiva", rekao je Lanski.

Govoreći o pravnim okvirima za investitore, Lanski je rekao da je njegova kancelarija osnovala advokatsku asocijaciju "LGP Legal Solušns", i naglasio da Vlada u Srbiji vodi aktivnu investicionu politiku i povoljnu poresku stopu poreza na dodatnu vrednost.

Advokat Miloš Živković istakao je da se Srbija nalazi u procesu evropskih integracija, pri čemu je prepreka Haški tribunal, ali da istovremeno rešava i ostala pitanja.

"Za reformu pravnog sistema potrebno je imati institucionalne kapacitete, što je često problem", rekao je on.

Živković je govoreći o investiranju podsetio i na predstojeće usvajanje zakona o imovini lokalne samouprave koji će doneti opštinama poziciju da razgovaraju i deluju.

Gradonačelnici Niša i Inđije Miloš Simonović i Goran Ješić podsetili su na politiku subvencioniranja Vlade Srbije za investitore koji otvaraju nova radna mesta, kao i posebne povoljnosti ulaganja u gradove Niš, Kraljevo, Novi Pazar i Zaječar.

"Srbija je u ovom trenutku najbolje mesto za investicije u jugoistočnoj Evropi i zbog velikog ljudskog potencijala", rekao je Goran Ješić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару