Читај ми!

Vidovdanska priča

U cilju podsticanja dečje kreativnosti i ostvarivanja saradnje među učenicima i nastavnicima iz različitih zemalja u kojima se izvodi dopunska nastava na srpskom jeziku u inostranstvu, nastavnici dopunske nastave na srpskom jeziku u pokrajini Baden-Virtemberg su povodom obeležavanja Vidovdana raspisali likovni konkurs pod nazivom "Vidovdanska priča".

Stvaralačkom primenom stečenih znanja o Kosovskom boju, učenici će na ovom konkursu imati priliku da tehnikom po slobodnom izboru, izraze svoje kreativne potencijale kroz likovne prikaze i ilustracije epskog lika ili istorijske ličnosti na temu Kosovkog boja, kao i kroz ilustraciju kosovskog božura.

Saglasnost i podršku u realizaciji konkursa i ovog puta, dalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, čiju podršku i nesebično zalaganje u realizaciji nastavnih i vannnastavnih aktivnosti, nastavnici i koordinator nastave u pokrajini Baden Virtemberg Tatjana Popović uvek posebno ističu kao veoma značajnu.

O planiranim aktivnostima konkursa i njihovoj realizaciji, koordinator nastave Tatjana Popović kaže:

„Osim što želimo da inspirišemo učenike da znanja o važnim istorijskim linostima i događajima iz vremena Kosovskog boja, koja usvajaju tokom nastave, uz malo mašte prikažu na svoj način, ovim konkursom želimo i da povežemo naše učenike sa učenicima iz svih zemalja u kojima se odvija dopunska nastava na srpskom jeziku. Naime, u okviru konkursnih aktivnosti uoči samog Vidovdana, 27. juna, planiran je virtuelni susret na kome će učenici koji su učestvovali na konkursu, vidovdansku priču dočarati i pesmama i stihovima iz vremena Kosovkog boja. Iz iskustva u realizaciji onlajn nastave, mogu da kažem se tokom ovakvih druženja među učenicima, kojima je zajednička ljubav prema domovini i srpskom jeziku, stvaraju prijateljstva i uspomene koje traju, na radost i učenika i nas nastavnika.

Očekujemo veliki broj dečjih radova, jer je Vidovdan jedan od najvažnijih istorijskih datuma, a tema Kosovskog boja za učenike veoma inspirativna. Svi radovi učenika koji budu pristigli u zadatom roku zajedno sa nagrađenim radovima biće objavljeni u posebnom zborniku dečjih radova „Vidovdanska priča", čime će naša vidovdanska priča biti zaokružena".

Pravo učešća na konkursu koji je otvoren do 18. juna ove godine, imaju svi učenici od prvog do osmog razreda koji pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku u inostranstvu, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару