Читај ми!

Testiranje aplikacije

Prva faza testiranja aplikacije će se odvijati na letovima Er Srbije između Beograda i Ciriha. Trajaće nekoliko nedelja a putnici će biti pozvani da učestvuju.

Svoj digitalni pasoš moći će lako i jednostavno da kreiraju. Nakon testiranja ili vakcinacije referentne laboratorije će na bezbedan način slati zaštićene podatke u aplikaciju pojedinca.

IATA travel pas će zatim uporediti neophodne uslove za putovanje sa unetim podacima putnika i svim koji ispunjavaju uslove za željenu destinaciju dobiće zelenu oznaku za putovanje. u Er Srbiji ističu da su ponosni što će među prvima u svetu testirati digitalni pasoš čime naša nacionalna avio kompanija potvrđuje svoju posvećenost zaštiti bezbednosti, zdravlja i bezbednosti putnika kao i kreiranju integrisanog i besprekornog korisničkog iskustva.

IATA travel pas će omogućavati putnicima da skladište i upravljaju podacima u vezi sa rezultatima testa na kovid19 na svojim telefonima kao i da na bezbedan i siguran način dele svoj verifikacioni status sa avio kompanijom pre dolaska na aerodrom. IATA digitalni pasoš će takođe pružati ažurne informacije o zdravstvenim propisima u vezi sa korona virusom pomažući putnicima da provere da li ispunjavaju najnovije uslove ulaska u zemlju odredišta.

Predstavnici međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj ističu da su ponosni što će sa ER Srbijom IATA travel pas učiniti dostupnim u Evropi. Ovo je prvi korak ka tome da evropska i međunarodna putovanja tokom pandemije budu što ugodnija pružajući ljudima sigurnost da ispunjavaju sve zahteve vlada za ulazak u države a koje se tiču virusa kovid19.

Kako se granice budu otvarale IATA travel pas će biti dodatno unapređen sa više mogućnosti da ispuni sve zahteve vlada za potvrdom testiranja ili statusa vakcinacije. Avio industrija polože nade da će ove godine doći do ponovnog pokretanja putovanja ali bez karantina.Prema podacima međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj pandemija je katastrofalno uticala na avio industriju a potražnja je opala za gotovo sedamdeset odsto tokom 2020 godine u poređenju sa 2019 godinom. To je upravo jedan od razloga zašto IATA smatra da je kovid pasoš presudan za normalizaciju putovanja avionom imajući na umu da mnoge zemlje još uvek imaju na snazi striktna ograničenja ili karantin.

недеља, 01. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару