Telekom Srbija uz novu Sigurnu kuću!

Telekom Srbija po drugi put podržava izgradnju Sigurne kuće u Beogradu pokazujući tako svoju predanost ka uključivanju marginalizovanih i ugroženih grupa u normalne životne tokove.

Kao najveća regionalna telekomunikaciona mreža od 11 miliona prijatelja, Telekom nastoji da prepozna potrebe društva i da pruži podršku projektima i pojedincima onda kada je ona najvažnija.

Značajan deo njihovih aktivnosti usmeren je na inkluziju i podršku socijalnih grupa koje su zbog bolesti, disfunkcionalnih porodica, mentalnih i fizičkih nedostataka, došle na ivicu egzistencije. Pokušavaju da im pomognu da stanu na noge, da se uključe u zajednicu i da se brinu o sebi.

Otud je sasvim prirodna podrška koju su i prethodnih godina pružili Sigurnoj kući koja okuplja žene i decu - žrtve nasilja u porodici.

Ove godine Telekom je realizovao nekoliko akcija pomoći ugroženim kategorijama građana. Pružili su pomoć građanima Zaječara i okoline koju su pretrpeli ogromne štete usled poplava. Takođe, podržali su rad narodne kuhinje u Kuršumliji koja ima najviše korisnika u Srbiji. Tokom 2009. godine sa opštinom Varvarin i Ministarstvom za socijalna pitanja, Telekom je obezbedio veći deo sredstava za kupovinu kuće osmočlanoj porodici Marković iz Varvarina, u kojoj četvoro dece boluje od mišićne distrofije.

Sa beogradskom opštinom Stari Grad i Nacionalnom fondacijom za humanu starost „Dr Laza Lazarević" koncipiran je centar za pozivanje namenjen starim osobama, informativnog, edukativnog i savetodavnog karaktera. Sa mnogim udruženjima paraplegičara, kvadriplegičara, slepih i slabovidih osoba imali su zajedničke projekte i aktivnosti. Opremanje osnovne škole u Lebanu hemijskim kabinetom i fonolaboratorijom usledilo je kao izraz nastojanja da se jednoj od siromašnijih opština u Srbiji obezbede adekvatni uslovi u obrazovnom procesu. Taj projekat bio je deo Telekomove vodeće akcije u 2009. godini - akcije „e-dukacij@", u kojoj je uveden širokopojasni internet priključak u osnovne i srednje škole u Srbiji.

Uz podršku predstavnika lokalnih struktura više od 3330 škola u Republici dobilo je internet priključak, a 100 njih i informatičke kabinete.

Kao društveno odgovorna kompanija, Telekom nastoji da ulaže u zajednicu i njenu održivost, kao i u sve njene segmente kojima je potrebna podrška.

Međutim, Telekomovo pravo lice zapravo pokazuju zaposleni, koji su u mnogo slučajeva dokazali istinsku humanost i predanost u radu u zajednici, volonterskim akcijama, prikupljanjem sredstava za ugrožene i davanjem krvi za bolesne. Ponosni su što imaju takve zaposlene od kojih se uči šta znači biti deo društva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару