Читај ми!

Купујмо српско

Никша Никодиновић, делегат Скупштине дијаспоре из Сједињених Америчких Држава, говорио је о покретању пројекта „Купујмо српско у дијаспори“, у емисији "Магазин Србије на вези".

Гостујући у емисији "Магазин Србије на вези", Никша Никодиновић, делегат Скупштине дијаспоре из Сједињених Америчких Држава, говорио је о покретању пројекта који би за циљ имао подстицање припадника српске дијаспоре на куповину икључиво српских производа ван граница Србије.

"Ја сам дошао на идеју о стварању пројекта под именом "Купујмо Српско у дијаспори", а до покретања те идеје не би ни дошло  да Министарство вера и дијаспоре није имало комплетну базу података преко које сам контактирао све веће организације, пре свега привреднике и дистрибутуре српских производа у дијаспори. Пројекат има за циљ подстицање припадника српске дијаспоре на куповину икључиво српских производа ван граница Србије тј. у дијаспори и да уједно креира дистрибутивну мрежу за наше извознике", рекао је Никодиновић.

Он је рекао да постоје два дела тог пројекта. Први је едукативни део, преко кога би се припадници наше дијаспоре, нарочито прва и друга генерација, упознали са српским производима. Рекламирање српских брендова указало би на производе које би требало куповати у дијаспори.

„Други део пројекта је снимање рекламног спота са познатим личностима, чак и политичарима, спортистима, културним радницима, са јасном поруком-купујмо наше, наше је најбоље.То је пројекат који не тражи од матице ништа, никаква средства. Српска дијаспора је на жалост била обмањивана и долазило је до неповерења, а ово је пројекат који не тражи ништа, само мало националне свести код припадника нашег расејања. Када иду у куповину, у шопинг, требало би да бирају српске производе и на тај начин помогну Србији , српској економији", закључује Никодиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару