Читај ми!

У току Дани српске културе у Француској

Дани посвећени српској култури трају од 15. до 21. јуна, а завршавају се догађајем у оквиру Светског дана музике - концертом групе "Дарквуд Даб" и Маје Мазић.

Традиционална манифестација Дани српске културе у организацији Скупштине дијаспоре Срба у Француској и асоцијације "Балкан омнибус" свечано је отворенара 15. јуна у 20 часова, у резиденцији амбасадора Србије, а завршава се на Светски дан музике 21. јуна.

Учесници у програму су Тања Андријић, сопран из Београда, Маја Мазић, соло вокал из Новог Сада, трио "Балкан омнибус" - Петар Гојковић из Париза, хор "Барили" из Пожаревца, "Дарквуд Даб", Миња Субота... Биће организована и презентација туризма града Београда и Скадарлије. У оквиру уметничког програма учествују деца из школских центара у Паризу: школски центар при амбасади Србије, школски центар Јелена Анжујска и школски центар цркве Свети Сава. Дани културе обухватају вечери поезије и уметничке музике, као и  "Скадарлијску ноћ", презентацију хране и туризма у ресторану Баржо у Паризу.

У Културном центру Србије планиран је Фестивал дечијег стваралаштва - ревија младих инструменталиста, певача, играча и глумаца. У Свечаној сали православне цркве Свети Сава одржаће се изложба пет сликара и једног вајара из матице: Жарка Станковића, Невене Никодиновић, Слађане Миљковић, Татјане Пљакић, Жељка Драгичевића и Милутина Ранковића.

Испред културног центра отвара се изложба дечјих радова и сликарке Сузане Костић под називом „Како постати сликар", а у концертној сали Центра - ревија инструменталиста, певача и глумаца. Одржава се и  свечано проглашење најуспешнијих кандидата и додела диплома, као и концерт награђених учесника фестивала, а домаћин је Миња Субота. Иначе, Музички тобоган за децу са Мињом Суботом заказан је у свечаној сали цркве Свети Сава, 19. јуна.

Поводом светског дана музике, 21. јуна у 21.00 сати, испред Културног центра Србије наступиће Маја Мазић и "Дарквуд Даб".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару