Ukusi Deliblatske peščare

Posle uspešnih i zapaženih knjiga „Ukusi Đerdapa“, „Ukusi Stare planine“ i „Ukusi Zlatibora“ kojima je u našoj i svetskoj javnosti predstavljena nematerijalna kulturna baština ovih zaštićenih prirodnih dobara i najlepših delova Srbije, u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i Narodnog muzeja iz Pančeva, objavljena je publikacija o kulturno-istorijskom i gastronomskom nasleđu najveće pustinje u Evropi – Deliblatske peščare.

Danas je njena promocija i degustacija raznih đakonija, kojoj prisustvuje naša Milica Đilas i prenosi nam utiske, ukuse i mirise. Posetiće i Narodni muzej u Pančevu i izložbu „Pesak, čovek, vetar” o pošumljavanju i istorijatu ovog specijalnog rezervata prirode. Predstavićemo vam i Dane izraelskog filma koji sutra počinju u Dvorani kulturnog centra Beograda i još niz zanimljivih događaja. 

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње