Читај ми!

Gastro-kulturna politika Srbije

Tamara Ognjević, Dejan Zagorac, Tihana Trkulja i Ljiljana Zarkov

Gde je trenutno srpska gastronomija u rasponu od tradicionalne kuhinje do molekularne gastronomije i koliko je trenutno stanje važno a koliko bi trebalo da bude u kontekstu potencijalne gastro-kulturne politike kakvu imaju mnoge zemlje? Da li aktuelna institucionalna i individualna naučna istraživanja iz oblasti gastronomije predstavljaju svojevrsnu inicijaciju u sveobuhvatnu nacionalnu politiku u ovoj oblasti, da li nam je ona potrebna i od kakve bi to koristi moglo da bude? O ovoj temi za današnju emisiju govore: Tamara Ognjević, doktorand, direktorka „Artis centa", istraživač pri Evropskom institutu za gastronomiju; Dejan Zagorac, istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i autor gastro-kulturološkog projekta „Gastronomska mapa Srbije"; Tihana Trkulja iz Italijanskog instituta za kulturu i Ljiljana Zarkov, etno-domaćica iz Slavinje na Staroj planini.

Uređuje i vodi: Ljubica Krminac

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње