Čitaj mi!

Gastro-kulturna politika Srbije

Tamara Ognjević, Dejan Zagorac, Tihana Trkulja i Ljiljana Zarkov

44804182

Gde je trenutno srpska gastronomija u rasponu od tradicionalne kuhinje do molekularne gastronomije i koliko je trenutno stanje važno a koliko bi trebalo da bude u kontekstu potencijalne gastro-kulturne politike kakvu imaju mnoge zemlje? Da li aktuelna institucionalna i individualna naučna istraživanja iz oblasti gastronomije predstavljaju svojevrsnu inicijaciju u sveobuhvatnu nacionalnu politiku u ovoj oblasti, da li nam je ona potrebna i od kakve bi to koristi moglo da bude? O ovoj temi za današnju emisiju govore: Tamara Ognjević, doktorand, direktorka „Artis centa", istraživač pri Evropskom institutu za gastronomiju; Dejan Zagorac, istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i autor gastro-kulturološkog projekta „Gastronomska mapa Srbije"; Tihana Trkulja iz Italijanskog instituta za kulturu i Ljiljana Zarkov, etno-domaćica iz Slavinje na Staroj planini.

Uređuje i vodi: Ljubica Krminac

 

Komentari

Dvojnik mog oca
Verovatno svako od nas ima svog dvojnika sa kojim deli i sličnu DNK
Nemogućnost tusiranja
Ne tuširate se svakog dana – ne stidite se, to je zdravo
Cestitke za uspeh
Da li ste znali da se najbolje gramofonske ručice proizvode u Srbiji
Re: Eh...
Leskovačka sprža – proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom
Predmeti od onixa
Unikatni ukrasi od oniksa