Читај ми!

Ulične borbe u Bahmutu

Predsednik Aleksandar Vučić otputovao je Dohu, što je njegova prva poseta Kataru. On će u toj zemlji od sutra učestvovati na 5. Konferenciji Ujedinjenih nacija na nivou država i vlada, na poziv katarskog Emira šeika Tamima bin Hamada el-Tanija. Biće to prvi susret dvojice državnika, a glavne teme sastanka biće unapređenje bilateralne saradnje, ekonomija, trgovina i investicije. Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi dve zemlje uspostavljeni su 1989-te godine.

Predsednik Vučić ništa nije potpisao u Briselu, izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da je cela međunarodna zajednica za formiranje Zajednice srpskih opština. Ona je, govoreći o pregovorima o Kosovu i Metohiji, istakla i da je važno što je predsednik u Briselu ponovio crvene linije Srbije - ne takozvanom Kosovu u Ujedinjenim nacijama i ne priznanju.

U Ukrajini su nastavljeni sukobi. Ukrajinske snage koje brane Bahmut su pod ogromnim, rastućim pritiskom ruskih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije. Rojters je primetio intenzivno rusko granatiranje puteva koji vode zapadno od Bahmuta, što je, kako navode, pokušaj da se blokira pristup ukrajinskim snagama. Zamenik gradonačelnika Bahmuta Oleksandr Marčenko izjavio je da se u tom gradu vode ulične borbe između ukrajinskih i ruskih snaga i dodao da Rusi još nisu preuzeli kontrolu.

Grčki spasioci danas završavaju potragu za preživelima posle čeonog sudara putničkog i teretnog voza blizu Larise u utorak, u kome je poginulo najmanje 57 ljudi, a desetine povređene. Studentski protesti juče su održani u Atini, ali i u Solunu i Larisi. Sindikati radnika na železnici, koji štrajkuju od srede, tvrde da je ta nesreća bila neizbežna zbog nedostatka bezbednosnih sistema i nedovoljnog broja zaposlenih.

Nemačkoj glumici Nastasji Kinski, koja je ostvarila i holivudsku karijeru, biće dodeljen "Zlatni pečat" Jugoslovenske kinoteke za doprinos filmskoj umetnosti. Slavna glumica gost je ovogodišnjeg Festa, a priznanje će joj biti uručeno uoči projekcije digitalno restaurisanog filma "Tesa" Romana Polanskog, u kojem je ostvarila naslovnu ulogu.

Finale takmičenja "Pesma za Evroviziju" na programu je od 21 čas, uz prenos na našem programu i prvom programu televizije. Prihod od glasanja es-em-es porukama odlazi u humanitarne svrhe. Pobednik će predstavljati Srbiju na Evrosongu u Liverpulu u maju.

Atletičarka Ivana Vuleta plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u Istanbulu, pošto je već u prvom skoku od 6,98 metara prebacila kvalifikacionu normu. To je trenutno najbolji rezultat u Evropi ove sezone. U finale se plasirao i Elzan Bibić koji je bio prvi u kvalifikacijama na 3000 metara. Finala su na programu sutra.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Relja Trajković

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару