Читај ми!

Bajden u Varšavi, Putin se obraća poslanicima Dume

Srbija će u roku od 48 časova potpisati prvi ugovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o kupovini dronova samoubica, najavio je u Abu Dabiju predsednik Aleksandar Vučić. On je dodao da će dronovi veoma brzo stići u našu zemlju. Predsednik Srbije je dodao da će u srpskoj odbrambenoj industriji plate znatno rasti, jer je, kako je naveo, "tržište neverovatno  i svi se spremaju  za rat". Napomenuo  je da Srbija neće da ratuje, sem ako bude napadnuta, ali da se racionalno ponaša i vodi računa o svojoj vojsci.

Najmanje 6-oro ljudi u Turskoj i 5-oro u Siriji poginulo je u sinoćnjim potresima koji su ponovo pogodili te dve države. Zemljotresi su bili jačine 6,4 i 5,8 jedinica Rihterove skale. Na terenu su spasioci, a građani su i dalje na ulici. Do sada je u razornom zemljotresu poginulo više od 47 hiljada ljudi. Na humanitarnu pomoć čeka njih 26 miliona.

Moskva je učinila sve da se tenzije u Ukrajini reše mirnim putem, ali se u pozadini pripremao drugi scenario, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. U obraćanju poslanicima oba doma ruskog parlamenta, Putin je poručio da je Zapad izazvao rat time što su odbijeni svi predlozi Moskve o bezbednosnim garancijama. Bela kuća poručuje da su apsurdne tvrdnje da je Ukrajina napadnuta jer je Zapad ugrozio Moskvu.

Američki predsednik Džozef Bajden nalazi se u Varšavi. Glavna tema razgovora sa poljskim predsednikom biće rat u Ukrajini, u kojoj su nastavljene borbe na istoku zemlje, u regionu Bahmuta. Ruske snage napreduju u pravcu naselja Paraskojevka. Ukrajinska vojska je ponovo
granatirala Donjeck i Gorlovku.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da se priprema "Beogradska kartica", koju bi posedovao svaki Beograđanin za korišćenje usluga i sadržaja u kulturi, sportu, obrazovanju, kao i u drugim oblastima za koje je grad nadležan. Šapić je rekao da će bez plaćanja penala biti raskinut ugovor sa firmom Kenkart, koja je naplaćivala karte u javnom gradskom prevozu. Ceo sistem napalate karata preuzeće novoformirano komunalno preduzeće „Naplata prevozne usluge Beograd".

Večeras su na programu još dve utakmice osmine finala fudbalske Lige šampiona. Liverpul će igrati protiv Real Madrida, dok će Ajntraht dočekati Napoli. Oba meča počinju u 21 čas.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Marica Serdar.

Producent Đorše Radosavljević.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару