Читај ми!

Dragulji srpske odbojke

Juniorke Srbije su vicešampionke Evrope, ali njihove igre, talenat i rad koji su uložile dovešće ih sigurno u budućnosti na tron. Prva prilika biće iduće godine, pošto su zajedno sa Italijom izborile plasman na Svetsko prvenstvo. Naše devojčice od vršnjakinja sa Apenina poražene su u finalu šampionata Starog kontinenta u pet setova, dakle za dlaku, lako je tas na vagi mogao da pretekne i drugom smeru. Komplimeti selektoru Vladimiru Vasović, direktorki omladinskog pogona OSS Biljani Mihailović, svim članovima stručnog štaba i, naravno, na prvom mestu maldim srpskim odbojkašicama koje su još jednom pokazale da imamo nesumnjivo lepu budućnost u ovom sportu. Danas predstavljamo tri juniorke sa srebrom zlatnog sjaja, ispred mikrofona Radio Beograda 1 biće Jovana Zelenović, najbolji korketor šampionata, inače članica Jedinstva iz Stare Pazove, kao i još dve reprezentativke, Iva Šućurović i Una Vajagić, članice Omladinca iz Novih Banovaca.

Odbojkaški klub Partizan predstavio je ženske i muške timove za narednu sezonu i najavio još bolje rezultate u obe konkurencije. Predstavljeni su prvi timovi elitnih Superliga, kao i drugi timovi koji će se takmičiti u rangu ispod. Crno-beli odbojkaški pogon ima više od 30 trenažnih selekcija, 650 dece, sa kojima radi 20 trenera. Aktuelni osvajač Kupa Srbije naredne sezone igraće u novoj dvorani u Padinskoj skeli, a odbojkašice ostaju u dvorani "Master" u Zemunu. Sa nama u studiju biće sportski direktor Partizana, provereni odbojkaški trener, prethodno i igrač, Duško Nikolić.

Da je neko pre samo pet godina rekao da ćemo ponovo na kioscima imati dve svojevremeno možda i najznačajnije strip edicije u bivšoj Jugoslaviji, `Zlatnu seriju` i `Lunov Magnus Strip`, u to bi poverovali verovatno samo najveći entuzijasti i ljubitelji stripova, a sada je to ipak realnost. Prvo smo u februaru 2018. godine dobili novu `Zlatnu seriju` u izdanju `Veselog četvrtka`, a odnedavno izdavačka kuća `Golconda` započela je novi `Lunov Magnus Strip`. U pitanju je mlada izdavačka kuća koja postoji tri godine, ali koja ima već oko 80 izdanja, među kojima su kolekcionarski trobroji popularnih italijanskih junaka, luksuzni albumi franko-belgijske škole stripa i izdanja američkih kuća. Predstaviće nam je,sa sve novim izdanjima, Bojan Riznić, glavni urednik izdavačke kuće `Golconda`.

Naši reporteri prate aktuelna prvenstva Evrope- U Berlinu, na košarkaškom šampionatu Starog kontinenta, nalazi se Slobodan Maletić, dok će se Miloš Panić uključivati sa onog u rvanju, čiji je domaćin naš glavni grad. Čućemo i razgovor sa Draganom Simovićem, predsednik FS Vojvodine i članom Izvršnog odbora FSS. Pratimo i dešavanje iz kulture, kao i iz javnog i umetničkog života. U Muzeju afričke umetnosti, otvorena je nova tematska izložba - `Antikolonijalni muzej`, autorke dr Ane Sladojević, nezavisne kustoskinje i teoretičarke umetnosti i medija.Izložba `Novi dinamizam`, Filipa Baralića,umetnika iz Užica, postavljena je u galeriji Doma omladine Beograda, gde će biti dostupna posetiocima do 18. septembra.U Muzeju savremene umetnosti otvorena je izložba Dragoljuba Raše Todosijevića pod nazivom `Sutra je ponedeljak`. Pozorišni projekat ,,TriTformaT", u saradnji sa Predsedničkim orkestrom Republike Belorusije, 12. septembra, od 19.30 časova, na Velikoj sceni `Madlenijanuma` predstavlja muzičku dramu `Karenjina`, rađenu po poznatom romanu velikog ruskog pisca Lava Tolstoja.

Trinaesti po redu festival `Stripolis` održava se u Kulturnom centru Zrenjanina od 15. do 17. ovog meseca. Izložba skulptura , radova koji govore o ljubavi prema čovečanstvu, umetnosti i prirodi, umetnika Pavla Radovića, postavljena je u Umetničkoj galeriji `Stara kapetanija` u Zemunu. Bliži se jubilarni, 10. World Music festival Todo Mundo i `Art Team`. Biće održan u Beogradu, na nekoliko lokacija, od 21. do 24. septembra. Izložba svetski poznatih magova fotografije predstavljena je u Paraćinu, u okviru festivala koga organizuje `Art Team`, foto grupa iz tog grada. `Carevi mladić` - samostalna izložba Dragane Kuprešanin u toku je u `Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka`. Posle gotovo tri godine pauze usled pandemije korona virusa, Ambasada Izraela tradicionalno organizuje festival `Dani izraelskog filma` u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, od 15. do 19. septembra u Dvorani KCB-a. Kulturni centar skreće pažnju i na dva lepa muzička programa. Na jednom od njih muziciraju violončelistkinja Kristina Ivanković i pijanistkinja Ružica Gojković.

Izložba fotografija Nenada Borojevića,pod nazivom "Ljudi", otvorena je u `Galeriji 73` na Banovom brdu. U Studentskom kulturnom centru u Beogradu do 19. septembra - nova priča iz ciklusa izložbi Strip i ilustracija. Izložba crteža `Polja`, autorke Bosiljke Ostić, umetnice iz Banja Luke, otvorena je sinoć u galeriji Narodnog muzeja u Vranju.Izložba našeg istaknutog slikara Predraga Peđe Miloševića pod naslovom "Izoštravanja" i podnaslovom "Svet je pun magičnih stvari koje strpljivo čekaju da se naš um izoštri" je postavljena do 3. oktobra u Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja Smederevska Palanka. Iz škole kaligrafije akademske slikarke Danice Veselinović "izašla je izložba" Reč na reč", koju Majdanpečani mogu da pogledaju do 20. septembra, u galeriji tamošnjeg Centra za kulturu. Festival stripa i društvenih igara ` Tandara Mandara` održava se danas i sutra na Zvezdari, u ulici Mite Ružića 8. , u dvorištu fabrike "Kluz". Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu započeo je novu sezonu predstavom "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", jednu od uloga tumači naša sagovornica, glumica Isidora Rajković. 

Tokom emisije, po običaju, uključiće se u emisiju i vitez kulinarstva Milijan Stojanić, sa novim predlogom jelovnika za nedeljni ručak. Pratićemo dešavanja iz svih sfera života, uključujući i fudbalske rezultate, od evropskih šampionata u fudbalu do zonskih liga čije se utakmice igraju širom Srbije. U realizaciji emisije učestvuju Saša Hajdin, Katarina Epštajn, Vesna Gemović i Srđan Manojlović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару