Читај ми!

Medalja za Natašu

Srpsko boćanje je bogatije za novu medalju. Nataša Antonjak, članica Boćarskog kluba Novi Beograd, na 11. Svetskim igrama u Birmingemu (Alabama, SAD), u disciplini precizno izbijanje osvojila je bronzanu medalju. U konkurenciji je bilo sedam takmičarki, na osnovu rezultata sa Prvenstva sveta i Svetskog kupa, gađalo se u dve serije. U meču za bronzanu medalju naša najbolja i najtrofejnija takmičarka u ovom sportu pobedila je Francuskinju Florijan Amar sa 19:7. Na Svetskim igrama u Birmingenu takmičilo se 3600 sportista iz 100 zemalja u 25 neolimpijskih sportova (boćanje, rukomet na pesku, ronjenje s perajima, akrobatski rokenrol, bosonogo skijanje na vodi, frizbi, snuker…).

Razgovaramo sa Brankom Žigićem, doskorašnjim fudbalerom, sada šefom trenerske struke novopečenog superligaša u fudbalu, ekipe Mladost GAT iz Novog Sada, koja igra derbi sa Vojvodinom od 20 časova. U istom terminu igraju i Crvena zvezda-Kolubara, odnosno TSC-Javor. Ženska seniorska reprezentacija Srbije u odbojci boriće se za treće mestona četvrtoj IV Lige nacija 2022. Brazilke su bile bolje u današnjem polufinalu i savladale ih rezultatom 3-1. Utakmicu komentariše Duško Nikolić, odbojkaški trener, selektor muške odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

Fudbaleri Radničkog iz Niša i Partizana igrali su nerešeno sinoć na stadionu Čair 3-3, dosta buke se podiglo oko jedanaestreca dosuđenog za crno-bele u sudijskoj nadoknadi, pa je i Tomislav Sivić, trener Nišlija, inače čovek sa manirima, govorio o izrazito lošim odlukama sudijske trojke i asistenata iz VAR sobe, koji se nisu oglasili prilikom te odluke koja je odlučila ishod utakmice. Bilo kako bilo, Crvena zvezda večeras igra sa ekipom Kolubare i eventualnom pobedom već u drugom kolu pobeći će večitom rivalu za dva boda. O toku jučerašnjih utrakmica razgovarali smo sa fudbalskim internacionalcem Radmilom Mihajlovićem. 

Ekipno prvenstvo za mlade u stonom tenisu održano je u Beogradu, pa o toj manifestaciji razgovaramo sa čelnim čovekom ovog sporta Aleksandrom Karakaševićem. Raspoložen zbog dobre organizacije, razočaran odzivom trenera domaćih klubova koji nisu došli da gledaju šampionat, još manje da povedu decu koja se bave ovim sportom, Karakašević i ovoga puta priča bez dlake na jeziku. Kaže i da se često oseća kao Don Kihot, ne može ni da pomisli da uporedi budžete naše i reprezentacija koje su učestvovale na ovom prvenstvu, ali iapk ne gubi volju za igrom i podrškom nekim novim klincima s reketima za stolovima sa mrežicama.

Razgovaraćemo i sa Draganom Jovićem, selektorom naše tekvondo reprezentacije. Daliborka Rajković-Delibašić priča kako je proteklo srpsko finale Sportskih igara mladih u Vrnjačkoj Banji i šta nas očekuje u Splitu, na završnom izdanju ovogodišnje manifestacije. Kao i svake subote, pratimo manifesatcije koje se odvijaju širom Srbije, one koje imaju zabavno-rekreativni, ali i turistički karakter. `Drinska regata` je najveća regata u Jugoistočnoj Evropi, o njoj nam priča direktor Turističke organizacije Bajina Bašta Milan Đurić, Smotra izvorne narodne muzike `Akordi Leška` je manifestacija sa najdužom tradicijom na Kosovu i Metohiji, dugom više od 40 godina, na tu temu govori direktor Centra za kulturu `Sava Dečanac` Gojko Milivojević. Naredne subote počinje sabor narodnog stvaralaštva, zapravo sabor frulaša `Oj, Moravo`- naš sagovornik je Zoran Rajičić. Bojana Glišić priča nam o `Mišićevim danima` koji u Mionici od danas traju do 24. jula. Danas se otvara još jedna tradicionalna manifestacija, muzičkog karaktera, u pitanju je ariljski `ARLEMM`, u organizaciji udurženja `Muzikus`.Svoju kantautorsku karijeru Marija Mirković, nekadašnja članica kvarteta `Frajle`, gradi strpljivo više od godinu dana, na redu je njen novi singl `Prezirem samoću`.

Rediteljka Dijana Milošević dobitnica je specijalnog priznanja žirija prestižne evropske nagrade za podizanje svesti o kulturnom nasleđu `Helena Vaz De Silva`. Premijera filmske sage `Liberta` je sutra na Pterovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu, centru kulture Evrope, govori reditelj i scenarista Žanko Tomić. `Sabor rokenrola` odvija se 23. jula na platou Doma kulture u Lučanima. Izbor za najjačeg čoveka Evrope održava se 22. i 23.jula u Kikindi. Izdvajamo i izložbe u `Galeriji 73` na Banovom brdu, Narodnom muzeju i Kulturnom centru Zrenjanina, Centru za kulturu Grocka, samostalnu izložbu Ive Prlinčević u galeriji `Nar` u Zemunu, kao i 12. salon fotografije `Smederevo 2022`.

Vitez kulinarstva Milijan Stojanić javlja nam se novim predlogom jelovnika za nedeljni ručak, i to sa manifestacije `Kosidba na Rajcu`, a i mi iz studija ćemo `zamešati` lep spoj starih, dobrih pesama i noviteta domaće i svetske muzičke produkcije. U realizaciji emisije učestvuju Miša Milanov, Katarina Epštajn, Đorđe Radosavljević i Vesna Gemović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару