Novosti dana

Tri meseca od izbora za vlast u Beogradu danas bi trebalo da bude poznato ko će biti novi gradonačelnik prestonice. O tome će se odlučivati na sednici proširenog sastava beogradskog odbora Srpske napredne stranke, koja će početi u 17 časova. Kako je ranije najavljeno, sednica gradske skupštine na kojoj će se birati gradonačelnik, njegov zamenik i članovi gradskog veća biće održana u četvrtak - 7. juna. List Blic navodi da će na današnjoj sednici šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović predložiti za gradonačelnika direktora i hirurga Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Zorana Radojičića, a za zamenika dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem o većem učešću te Misije u reformskim procesima u Srbiji i nastavku saradnje u oblasti medija i slobode izražavanja. Predsednik Vučić je pozdravio spremnost Misije da učestvuje u izradi medijske strategije i naglasio da su iskustva Misije OEBS-a dragocena za unapređenje reformskih procesa u Srbiji. "Važno je da radimo u skladu sa primerima iz evropskih demokratija kako bismo stvorili drugačiju atmosferu u društvu. Medijska strategija je od ključne važnosti, jer bi taj dokument trebalo da osigura pluralizam medija u Srbiji", istakao je predsednik Vučić. Ambasador Oricio je istakao da Misija OEBS-a, kao dugogodišnji partner Srbije, želi da upotrebi najbolju praksu iz drugih evropskih zemalja, u izradi medijske strategije i primene medijskih zakona.

Kompanija "Rakita Eksplorejšen" koja posluje u sastavu kanadskog rudarskog giganta "NEVSUN " kod Bora počinje rudarske istražne radove koji su preduslov za otvaranje rudnika. Nalazište bakra i zlata "Čukaru Peki" potencijlano je jedno od najatraktivnijih svetskih nalazišta. Čitava investicija se procenjuje na milijardu i po dolara.

U Gvatemali je u erupciji vulkana Fuego, nastradalo 25 osoba. Desetine su povređene, ali je veliki broj nestalih. Eksplozije vulkana, 40 kilometara jugozapadno od prestonice, Gvatemale - ne prestaju. Erupcijom Fuega, najvećom od 1974-te godine, ugroženo je oko dva miliona ljudi. Debeli sloj pepela primorao je vlasti da zatvore pistu međunarodnog aerodroma u prestonici.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару