Читај ми!

Рапсодија од фудбала

Утакмицу за богове пратили смо синоћ у четвртфиналу Мондијала у Катару, у којој су Холандија и Аргентина показале све оно најлепше што постоји у фудбалу. Луцидне потезе, четири гола, издржљивост, борбеност, врхунску кондицију, дриблинге, мушке фаулове, истрајност, скоро да нам је свима било жао када је утакмица дошла до краја, и то после једанаестераца. Две утакмице четвртфинала у једном дану и обе одлучене шутевима са беле тачке, милина за гледаоце. Данас нас очекују још две утакмице у овој фази такмичења, од 16 часова играју Португалија и Мароко, а од 20 Енглеска и Француска.

Наши репортери јављају се и данас с лица места, из Катара, с актуелним информацијама,а чућемо и шта о утакмицама које пратимо причају и како о њима размишљају људи из фудбалског света. Станислав Караси је један од наших саговорника ове суботе, доноси суд о утакмицама одиграним синоћ, најављује данашње и присећа се својих мундијалских искустава, са Светског првенства одиграног у Немачкој 1974. године.

Фабио Карлеандро да Силва такође ће дати свој допринос нашем породичном магазину, покушаће да нам објасни који су моменти били пресудни у дуелу између Бразила и Хрватске. Некадашњи играч више бразилских клубова, наше Црвене звезде, Рада и још неких клубова, сада стуб одбране Хајдука са београдског Лиона, разумљиво, тужан је због испадања својих земљака, надао се- као и они- шестој титули светских првака. Најавиће нам и данашње мечеве четвртфинала и изнети своја очекивања у вези победника Мондијала.

И ове суботе најављујемо доста културних, као и других дешавања из јавног и уметничког живота, из света који нас окружује. Пригодним активностима свечано је обележен јубилеј- 140 година од оснивања Соколског покрета у Србији, о томе нам прича Петар Стакић.Јован Маљоковић објавио је винилно издање албума са песмама снимљеним у студијима Радио Београда. Куриозитет: још није упознао човека из белог света који је урадио и који дистрибуира ово издање. Тајне дединог кофера- тако носи назив нови роман Бојана Љубеновића у издању `Лагуне`.`Тортијада`, хуманитарна акција удружења УТП из Ниша, одржава се 14. овог месеца, у тржном центру `Рода`.Јерменско вече и други садржаји очекују током наредне седмице посетиоце Библиотеке града Београда.Народни музеј Пожаревца обележава 40 година отварања галерије Миодрага Марковића. Изложба модних илустрација Тамаре Тоскић отворена је у Културном центру на Златибору.

Одиграна је премијера нове представе Народног позоришта Приштина- Она која распушта војску, у драматизацији и режији Бобана Скерлића, о томе нам прича глумица Александра Цуцић. Децембарске изложбе и нагарде 59. Октобарског салона- тема су укључења Мирјане Бобе Стојадиновић из Културног центра Београда. АРТЕ галерија позива и овог децембра све љубитеље уметности на, сада већ традиционалну, XVII по реду Новогодишњу аукцију. Промоција књиге о Јованки Бјегојевић, ауторке др Вере Обрадовић-Љубинковић, одржава се вечерас у Музеју Народног позоришта, у овоме учествује и наша саговорница Ива Игњатовић, чланица Председништва УБУС-а. После концерта на `Коларцу`, Дивна Љубојевић и хор `Мелоди` обележиће 30 година рада и у Новом Саду, у Синагоги, 15. децембра. "Валцер поручника Нидригена" је нова представа Опере и театра `Мадленијанум`, о својој роли и премијери говори глумица Исидора Грађанин.

„Мали кустоси - велике приче" назив је пројекта Народног музеја Зрењанин намењеног младима узраста од 13 до 19 година. Једанаести фестивал музичког филма `ФЕМУФ` одржава се од 12. до 16. децембра у Центру за културу Пожаревац. Биљана Миловановић-Живак представља своју књигу под називом`Ти, међутим`, у библиотеци у Костолцу 16. децембра. У част обележавања 25 година дипломатских односа Републике Азербејџана и Републике Србије у уторак 13. децембра у 19.30 часова на Великој сцени `Мадленијанума` одржаће се концерт `Музика чува сећања`, на коме ће учествовати еминентни уметници из Азербејџана и Србије. Међу актерима свечаног програма је и наша саговорница Јасмина Трумбеташ-Петровић, сопран. У галерији "Прогрес" у Београду отворен је дванаести фестивал српско-руске културе. „Метрополис блуз фест" одржава се ове године четврти пут, трајаће до 22. децембра. ОШ `Милена Павловић Барили` има још једну у низу хуманитарних акција, и то 15. овог месеца, о томе нам говори библиотекарка школе Мила Марковић . Исте вечери нови концерт одржаће и чланови музичког састава `Sanya Di Rio` , у великој сали Студентског града у Београду. 

Као и сваке суботе, предлог јеловника за недељни ручак представља нам витез кулинарства Милијан Стојанић, а музичка понуда за све укусе- у првој трећини у ритму рокенрола, после 17 часова крајње романтична, са ових наших простора. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн, Весна Гемовић и Љубинка Добриловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару