Ukusna hrana i neverovatan projekat inkluzije – recept za uspeh briselskog restorana

Briselski restoran „65 stepeni“ ima ocenu 5/5 na „Tripadvajzeru“ i rangiran je kao treći u konkurenciji od 3.613 restorana u Briselu, najvećim delom zahvaljujući odličnim ocenama koje su dobili zaposleni, od kojih većina ima Daunov sindrom.

Restoran „65 stepeni“ koji je dobio ime po savršenoj temperaturi za kuvanje jaja, osnovala su četiri preduzetnika sa dugogodišnjim iskustvom u kuvanju, ali i u oblasti socijalne zaštite.

Restoran koji se nalazi u centru belgijske prestonice nudi vrhunsku francusku tradicionalnu hranu, a većinu zaposlenih čine osobe sa Daunovim sindromom.

Kao deo projekta inkluzije ovaj restoran je zahvaljujući odličnoj ponudi hrane, ali, pre svega, osoblju na sajtu Tripadvajzer dobio odličnu ocenu.

„Ručavanje u „65 stepeni“ bilo je dirljivo iskustvo u svim aspektima: pre svega, osoblje koje poslužuje hranu čini ovo mesto tako posebnim, stvarajući živahnu atmosferu.“

„Ovo je veoma neobično mesto za ručak. To je najmiriji restoran kojeg poznajem zahvaljujući izvanrednim konobarima. Oni čine mesto zaista posebnim i čarobnim zahvaljujući njihovoj pažnji i ljubaznosti. Hrana je ukusna. Toplo preporučujem“, samo su neki od komentara koji su zadovoljni posetioci ostavili na sajtu Tripadvajzer.

Ideja osnivača je bila da se ljudima sa Daunovim sindromom omogući da se obuče za rad u uslužnim delatnostima, kaže za Rojters jedna od suosnivača, Adelaida Ajmer.

„Radimo sa ljudima koji su tako srećni što rade i kojima je zadovoljstvo da svakodnevno dolaze na posao“, dodaje suosnivač Valentin Kogel.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. април 2025.
20° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом