Najveća pljeskavica na svetu ispečena u Leskovcu

Rekord se sada obara gramima, 400 je više nego prošle godine. Samo iskusni i vešti majstori mogu da umese 66,5 kilograma brendiranog leskovačkog roštilj mesa i razvuku ga na mašću dobro podmazanom plehu. Bez vere i sigurnosti teško bi Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević četvrti put oborili sopstveni rekord.

Ljubiša Đorđević, rekorder u pravljenju najveće pljeskavice rekao je da nije bilo lako.

„Bilo je poteškoća zbog neravnina na roštilju, ali eto ipak smo je nekako odradili“, rekao je Đorđević.

Borba sa užarenom ckarom, ali i vazduhom. Preznojila se i publika u najvažnijem trenutku, okretanju džinovske pljeskavice za koju je ta ckara napravljena pre desetak godina postala preuska.

„Velika je temperatura pored ovih roštilja s obzirom da mi ovo radimo ovo je peta godina povećali smo je za 400 grama, došli smo do 66,5 kilograma, a ovi roštilji su već i uski za ovu veličinu pljeskavice“, ispričao je Predrag Lazarević.

Sve vreme iskusni majstori gastronomije pratili su pripremu i regularnost.

Iako je jedan komad otpao rekord je priznat, ali je težina pljeskavice umanjena.

Predsednik žirija uprkos poteškoćama odaje priznanje leskovačkim majstorima roštilja.

„Treba srce, ruka, mozak i duša i plus još godine iskustva i sreću da je meso dobro i da je vatra dovoljno jaka i ne preslaba“, ukazao je predsednik žirija, Saša Mišić.

Ovo atraktivno takmičenje izaziva veliku pažnju posetilaca leskovačke Roštiljijade koji su posle više od 2 sata stpljivog praćenja imali priliku da se uvere da je i ukus najveće pljeskavice na svetu majstorski.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. март 2025.
15° C

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса